Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Voor Frenkie verandert weinig zonder Ziyech: 'Dan staat er iemand anders'

Wel of geen Hakim Ziyech, dat scheelt nogal... Een slok op een borrel, zijn we zelfs geneigd om te zeggen. We hebben in Breda kunnen proeven van een Ziyechloos Ajax en NAC-uit smaakte een beetje flauw. Welke invloed had de absentie van Ziyech eigenlijk op Frenkie de Jong?

27 november 2018 - 10:51
frenkieaekcar
Heb plezier in je leven zoals Frenkie plezier beleeft aan dingen. © Pro Shots

Frenkie doet niets liever dan de bal opeisen en aan de wandel gaan, maar dat is precies wat Ziyech ook graag doet. Ziyech heeft als grote voordeel dat hij vaak hoger op het veld aan de bal komt en daardoor beslissender kan zijn. Wie neemt zijn rol over?

“Een speler als Hakim mis je altijd, want hij behoort tot onze creatiefste spelers. We komen via hem tot heel veel kansen, maar we hebben het redelijk tot goed opgevangen en met 0-3 van NAC weten te winnen. Als het tegen AEK ook zo gaat, teken ik ervoor,” aldus Frenkie tegenover Ajax Life.

Wat verandert er eigenlijk voor Frenkie als Ziyech niet voor hem speelt? “Dan staat er natuurlijk een andere speler op zijn positie, maar voor mij? Iedereen binnen het team weet wat hij moet doen. Voor mij verandert er maar weinig, ook al is David Neres een ander type dan Ziyech.”

Zeg dat wel! Neres staat veel meer aan de zijlijn geplakt dan Ziyech, die graag zwerft. Het kan niet anders of dit biedt andere mogelijkheden voor Frenkie, maar die blijkt niet te vermurwen. “Hmmm, wat ik zeg: David is een iets ander type en daardoor wordt het spel wat anders, maar voor mij is die invloed niet zo groot dat het echt anders is.”

Een complicerende factor tijdens het Avondje NAC was de opgetrommelde handbaldefensie. Als gevolg van de drukte centraal op het veld kon Frenkie amper opstomen richting vijandelijke helft. “NAC had heel veel mensen in de as geplaatst, haha. Uiteindelijk werd de ban gebroken en na de eerste goal ging het iets gemakkelijker. We wisten alsnog een prima overwinning te behalen.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >