Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uitvak zingt niet kwalijk over Frenkie, maar Femke

Er dreigde een flink misverstand te ontstaan tijdens het afnemen van interviews na Ajax - Willem II (2-0). Frenkie de Jong kreeg de vraag wat hij vond van diverse kwalijke spreekkoren vanuit het uitvak, maar die spreekkoren waren niet aan hem gericht. Wel aan het adres van Femke Halsema.

04 november 2018 - 12:50
femkewilcar
Uit protest zijn de spandoeken ondersteboven gehangen. © De Brouwer

Frenkie, Femke... Je kunt het zingen van zo'n naam in een stadion als de Johan Cruijff Arena zomaar verkeerd verstaan, zeker als je je niet direct in de buurt van de uitsupporters begeeft. Voordat Frenkie uitgebreid ging reageren op dingen die er niet zijn, grepen wij eventjes in.

“Nee, wat dan? Dat had ik niet verwacht van Willem II,” reageerde Frenkie op de suggestie van een collega-journalist. Dit was het moment waarop wij van Ajax Life maar snel uitlegden dat er niet over Frenkie, maar Femke werd gezongen.

“Hahaha, ik dacht al. Ben ik daar ook weer vanaf, heel goed. Anders hadden we toch een dingetje,” vervolgde Frenkie. Een dingetje is het echter wel. Niet voor het eerst in recente tijden ging het mis met uitsupporters die de JC Arena wilden bezoeken, al dan niet in combinatie met de binnenstad.

Supporters van Willem II mochten op basis van vrij vervoer afreizen naar de hoofdstad, maar al bij het binnenrijden van Amsterdam Centraal ging het al mis. De trein werd opgewacht door flink wat ME, waarna de supporters de rest van de dag al hun vrijheid kwijt waren.

Het gekke is dat er weinig tot niets lijkt te zijn gebeurd. Wij dachten zaterdag: leuk, we kunnen het account van @DeKruikenzeiker aan jullie tippen omdat hij altijd op een leuke manier verslag doet van het reilen en zeilen bij Willem II.

Dit keer volgde een verslag van een vervelende middag. Zo'n middag waar niemand vrolijk van word, zo'n middag waarop je eigenlijk het liefst gewoon terug naar huis gaat. En wij kennen de @DeKruikenzeiker als een eerlijke en oprechte twitteraar. Lees hier zijn verslag van de dag.

Zo ontstond er rondom Ajax - Willem II toch een dingetje. Niet rond Frenkie, wel rond Femke. Het gaat hier uiteraard om burgemeester Halsema. De directeur van de club uit Tilburg liet al weten niet blij te zijn en sprak van een verpeste middag voor de Tilburgse supporters.

We zijn benieuwd welk staartje dit verhaal krijgt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >