Trio Ajacieden draagt bij aan overwinning op wereldkampioen Frankrijk

Het Nederlands elftal lijkt weer helemaal op te bloeien. Waar het tot voor kort nog niet echt lekker liep bij Oranje, werd er gisteravond in de Nations League met 2-0 overtuigend gewonnen van wereldkampioen Frankrijk. Daley Blind, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong deden alle drie de volledige wedstrijd mee.

17 november 2018 - 11:16
DeLigtMbappe
De Ligt is de baas over Mbappé. © Pro Shots

Ronald Koeman begon met dezelfde elf namen als in de gewonnen wedstrijd tegen Duitsland (3-0). Voor Donny van de Beek betekende dat dus een plek op de bank. Het Nederlands elftal begon voortvarend aan de wedstrijd en kreeg gelijk een levensgrote kans. Ondanks dat verdere grote kansen in de eerste helft uitbleven, was het duidelijk dat de Fransen geen intentie hadden om volle bak te gaan en dat ze Oranje het spel lieten maken.

Vlak voor rust werd de ban dan toch gebroken. Een slecht weggekopte voorzet van De Jong belandde voor de voeten van Ryan Babel, die de bal niet langs sluitpost Hugo Lloris kreeg. De rebound van Georginio Wijnaldum werd vervolgens wel afgedrukt en zo kwam het Nederlands elftal op een verdiende voorsprong.

Na rust groeide Oranje steeds verder in de wedstrijd en werden de Fransen met vlagen weggespeeld. De beste man op het veld aan Franse zijde was Lloris, die meermaals voorkwam dat het Nederlands Elftal de score verder uitbreidde.

In de slotfase kreeg Oranje nog een penalty, nadat De Jong werd gevloerd in de vijandelijke zestien. Memphis Depay bleef ijzig koud en scoorde vanaf elf meter met een panenka. Maandag speelt het Nederlands elftal tegen Duitsland in Gelsenkirchen, waar ze aan één punt genoeg hebben voor groepswinst en door kunnen stoten naar de eindronde van de Nations League.