Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trainer Benfica onder hoogspanning tijdens duel met Ajax

Benfica-trainer Rui Vitória ligt flink onder vuur in Lissabon. De oefenmeester zag de afgelopen week meer witte zakdoekjes dan hem lief was en de kranten in de kiosken stellen dat een slecht resultaat tegen Ajax wel eens fataal kan zijn voor de coach.

06 november 2018 - 15:59
benfica-uit-1200-vitoria
De trainer van Benfica ligt onder vuur in aanloop naar duel met Ajax © Pro Shots

Kortom: het is crisis bij Benfica en dus staat er hoogspanning op het Champions Leagueduel met Ajax. Een nederlaag voor Benfica betekent vrijwel zeker dat Vitória op de keien wordt gezet. Het gaat niet goed met de Portugese grootmacht en dat is een fors understatement.
 
Na de nipte verliesbeurt in Amsterdam (1-0) verloor Benfica in de competitie twee maal. Reden genoeg voor veel supporters in Estadio da Luz om de witte zakdoekjes uit de kast te halen en daar eens flink mee te wapperen. Vooral het 1-3-verlies in eigen huis tegen Moreirense zorgde voor veel chagrijn bij de achterban.
 
De trainer snapt de onvrede bij de supporters, maar geeft niet op. En waarom zou hij ook? Een overwinning op Ajax brengt de Adelaren gelijk terug in de race in groep E. De Portugezen vechten woensdag voor zo’n beetje de laatste kans op een plek bij de laatste zestien ploegen in de Champions League. En hoewel Ajax in Amsterdam won, bleek ook dat Benfica uitstekend kan voetballen.

Tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Ajax ging het echter vooral over de drie achtereenvolgende wedstrijden die verloren gingen. Er zou al een gesprek zijn geweest met preses Luis Filipe Vieira, ten teken dat de ontslagpapieren al wel zo’n beetje klaar liggen.
 
Vitória ziet dat anders en stelde tijdens het perspraatje dat hij elke week met Vieira praat en dat er geen sprake was van een speciaal belegd overleg vanwege de pijnlijke nederlaag tegen Moreireense.
 
“We moeten geloven in een overwinning woensdag,” klonk de coach, die helemaal niet wil nadenken over een mogelijk congé. “Ik heb daar geen invloed op. We spelen woensdag een Champions League wedstrijd, waarin details het verschil maken. Het is een duel opzich, waarin mijn spelers met lef moeten voetballen om de drie punten te behalen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >