Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wil met Ajax niet meer afhankelijk zijn van anderen

We gaan een ouderwets spannend Europees avondje tegemoet! Lukt het Ajax om zich te plaatsen voor de tweede ronde van de Champions League? Dat is de grote vraag, maar het is nog onduidelijk wanneer we hier nu precies antwoord op krijgen. Erik ten Hag hoopt zo snel mogelijk.

27 november 2018 - 10:52
afhankelijkcar
Ten Hag wil het nu ook 'gewoon' afmaken met Ajax. © Pro Shots

Wat is er aan de hand? De duels AEK Athene - Ajax en Bayern München - Benfica worden niet tegelijkertijd gespeeld. Dat is een beetje raar, maar in de Champions League draait veel nu eenmaal ook om commercie. Ook als dit eigenlijk op gespannen voet staat met sportieve belangen...

Dit brengt op speeldag vijf wel een gekke situatie met zich mee. Ajax trapt om 18.55 uur af in de wetenschap dat het moet winnen om zich te kwalificeren, terwijl om 21.00 uur ook kan blijken dat de Ajacieden afhankelijk zijn van puntenverlies van Benfica om een ronde verder te komen.

Wat vindt Ten Hag hier eigenlijk van? “Het was fijner als beide wedstrijden tegelijkertijd werden gespeeld, maar dat is niet zo en dus moet je accepteren dat dit zo is. Het uitgangspunt is winnen, maar we kunnen twee uur later op een andere manier ook geplaatst zijn,” rekende de trainer voor.

“Ik wil het liefst trouwens helemaal niet afhankelijk zijn van een andere ploeg,” voegde Ten Hag hier nog aan toe. Hij denkt trouwens niet bepaald lichtzinnig over het uitduel met AEK, ook al is daar in figuurlijke zin sprake van uitslaande brand. Het is zeer onrustig bij de Atheense club.

“Het is onze tegenstander en die benaderen we altijd met respect. We weten wat AEK heeft gedaan en waar ze toe in staat zijn. We hebben thuis verdiend gewonnen, met 3-0, maar dat was geflatteerd en in de hoogte. AEK heeft tot dusver in de Champions League goed gevoetbald,” vervolgde Ten Hag.

Ook al krijgt Ajax twee kansen om te overwinteren in de CL, het verdient aanbeveling om het maar direct af te maken zodat niet alles aankomt op de zesde en laatste speeldag. Is het vrijblijvende eraf, wordt het daardoor in Griekenland een kwestie van moeten?

“Wij willen iedere wedstrijd winnen en daar gaan we dinsdag ook weer voor. Maar vrijblijvend? Dat is het eigenlijk nooit geweest,” blikte Ten Hag alvast even kort terug. Hij kreeg op dit vlak bijval van Frenkie de Jong, die ook was aangeschoven. “Er is altijd druk bij Ajax, denk ik.”

“De verwachtingen van de mensen waren direct na de loting al erg hoog. Iedereen reageerde met: Ajax moet tweede worden in de poule. Zo gaat dat in Nederland,” merkte Frenkie. “Dat is alleen maar mooi. De druk staat er daardoor al vanaf het eerste begin op. Je moet bij Ajax altijd winnen, dat is nu niet anders dan op een andere dag.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >