Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag neemt applaus fans in ontvangst en blijft stil in kleedkamer

Erik ten Hag had er simpelweg geen woorden meer voor. Er was in Athene misschien ook wel te veel gebeurd om onder woorden te vatten. Deels dankzij alle mooie dingen die er gebeurden, maar het was niet alleen schone schijn. De trainer moest er in de kleedkamer eventjes van bijkomen.

28 november 2018 - 10:33
ten-hag-liedje-zingen-1200
'Erik moet een liedje zingen, hi ha ho!' © De Brouwer

Normaal gesproken zit Ten Hag niet om een reactie verlegen en kan hij na een wedstrijd best het een en ander analyseren, maar dat zat er nu eventjes niet in. Dat is blijkbaar wat kwalificatie bij de laatste zestien voor de Champions League met je doet.

We herkennen zo'n mooie stilte nog van een eerder moment, onder een andere trainer. Peter Bosz had er in Gelsenkirchen toen geen woorden voor om te omschrijven hoe het Ajax was gelukt ten koste van Schalke 04 door te stoten in de Europa League. Hij vroeg alleen of zijn spelers met hem op de foto wilden.

“Ik heb niets gezegd en genoten van hoe blij iedereen was,” deelde Ten Hag na zijn bliksembezoek aan de kleedkamer, van waaruit je het gejuich van de spelers duidelijk kon horen. Je wist precies wanneer de bekende groepsfoto werd genomen. “Ik heb zo veel plezier van deze spelers. Ze worden beter en beter.”

Een Europese campagne gaat natuurlijk niet alleen maar over rozen. En zelfs als het voorspoedig gaat, moet je niet vergeten dat de doorns van een roos pijn kunnen doen. Het kostte best wat moeite om AEK aan de kant te schuiven. “Deze spelers kunnen zich terug knokken als het even slecht gaat. Ik geniet echt enorm van het proces dat we samen beleven.”

“En we zijn nog lang niet klaar,” voegde de trainer hier nog aan toe. Ajax gaat in een rechtstreekse wedstrijd tegen Bayern München uitmaken wie er groepswinnaar wordt in poule E. “Dat zal niet gemakkelijk worden, Bayern is en blijft de grote favoriet. Maar wij kunnen soms zo mooi en overtuigend voetballen.”

https://twitter.com/ajaxlife/status/1067529026078720000

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >