Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag kan niks met crisis bij Benfica en is op zijn hoede

Erik ten Hag heeft veel vertrouwen in zijn spelers, maar weet ook dat de Ajacieden tegen Benfica woensdagavond beter moeten beginnen dan twee weken geleden in Amsterdam.

06 november 2018 - 21:54
hag-1200-persco-benfica
Tijdens de laatste training trapt Ten Hag een balletje mee. © Pro Shots

Ja natuurlijk, Ajax won met 1-0 door een extreem laat doelpunt van Noussair Mazraoui, maar de Portugese opponent had in de Johan Cruijff Arena binnen tien minuten ook zomaar twee keer kunnen scoren.
 
Ten Hag weet waar dat aan lag en weet dat het in schitterende Estadio Da Luz anders moet. “Het had met lef en moed te maken,” legt de trainer uit tijdens de persconferentie in aanloop naar het belangrijke Champions League-duel.
 
“We moeten vanaf het eerste fluitsignaal ons eigen spel durven spelen. Daar zijn we ons terdege van bewust, dus dat moeten we woensdag laten zien. Het zal niet makkelijk worden, maar als we het goed doen, krijgen we ook ruimte. Die willen we benutten.”
 
Dat het crisis is bij de Portugezen weet Ten Hag ook, maar de coach kan er weinig mee. “Benfica zit in een negatieve spiraal, maar iedereen heeft in Amsterdam kunnen zien dat ze een heel goede ploeg hebben. We moeten op onze hoede zijn, maar er liggen zeker mogelijkheden. Als wij ons positiespel kunnen spelen, kunnen we hen in de problemen brengen.”

Ajax staat na drie wedstrijden in groep E fier bovenaan met zeven punten. De Amsterdammers kunnen dus in Lissabon uitstekende zaken doen. Zou een plek bij de laatste zestien ploegen niet uniek zijn voor een club als Ajax?

Ten Hag wil er nog niet van weten. “Als het lukt. Ik ben niet bezig met als of dan. Ik leef bij de dag. Wat ik van Benfica verwacht? Ze spelen thuis en zullen meer naar voren spelen. Ze moeten en vechten voor hun laatste kans. Maar los daarvan zullen ze hun kwaliteit, de tegenaanval, benutten zodra het mogelijk is. We moeten scherp zijn.”
 
Benfica - Ajax begint woensdagavond om 21.00 uur Nederlandse tijd. In Portugal leeft men een uur eerder, dus daar klinkt het eerste fluitsignaal om 20.00 uur.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >