Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag gaf waarschuwing en ziet Labyad nu wel alles geven

Ajax plaatste zich zonder moeite voor de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi. Er werd met 3-0 gewonnen van Go Ahead Eagles en Erik ten Hag toonde zich tevreden, al had er een goaltje meer mogen vallen. Maar dat was niet zijn opvallendste uitspraak.

01 november 2018 - 08:58
labyadgaecar
Labyad blijkt het best moeilijk te hebben gehad. © De Brouwer

Het kon natuurlijk niet anders of het meespelen van Zakaria Labyad kwam ter sprake. De aanvaller kwam deze zomer over van FC Utrecht, maar krijgt nog amper speeltijd. Labyad toonde voor eigen publiek enkele goede acties, scoorde en leverde een assist.

Ten Hag heeft wel een idee waar dit vandaag komt. De trainer is al een tijdje bezig om Labyad te prikkelen. “’Zaki’ heeft het tijdens zijn eerste fase in Amsterdam heel moeilijk gehad,” is het zinnetje waarbij wij onze oren spitsen.

Als wij zoiets horen, vragen we ons af: waar hij had dan moeite mee? “Bij Ajax liggen de eisen hoger dan in Utrecht. Daar heb ik hem vooraf voor gewaarschuwd, want ik kon het halfjaar daarvoor een goede vergelijking maken,” antwoordt Ten Hag aan Ajax Life.

“Ik heb Zakaria er bij Utrecht al op aangesproken dat hij meer moest doen tijdens de trainingen, maar hij was daar toch automatisch de beste. Dat is in Amsterdam niet zo. Iedere dag weer moet je het maximale geven, dat geldt voor iedere speler. Anders haal je niet het niveau wat we eisen.”

Ten Hag heeft na die moeilijke eerste fase inderdaad een verandering gezien bij zijn aankoop. “Hij steekt er meer en meer energie in, het kwartje is echt gevallen. Dat zie je terug, daarom kon hij dit brengen tegen Go Ahead. Ik ken Zakaria vanaf zijn vijftiende. Dat hij kan voetballen, staat onomstotelijk vast.”

Of Labyad direct wordt beloond met meer minuten, is en blijft lastig te voorspellen. Ten Hag: “Het ligt aan hem. En ook aan het team, want er is veel concurrentie. Hij kan op verschillende plekken spelen. Rechts, midden of links, al zie ik in hem geen echte spits. We voetballen met dynamiek en veel positiewisselingen en Zakaria kan overal uit de voeten. Alleen moet hij er wel voor vechten. Hij liet nu zien wat we wensen. Of nee, wat we eisen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >