Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Speciale Ajaxmetro vertrekt vanaf andere plek in Lissabon

Als je de belangrijke informatie voor een geslaagd verblijf in Lissabon uit je hoofd hebt geleerd, weet je dat er woensdag een speciale Ajaxmetro naar het stadion rijdt. Vergeet alleen het station evenals het tijdstip van vertrek, want het reisschema is gewijzigd. Hier volgt nieuwe info!

07 november 2018 - 10:25
metroliscar
Er passen geen 3162 Ajaceden in de tram. Daarom een metro. © Ajax Life

Er worden 3162 Ajacieden verwacht in het uitvak van het Estadio da Luz en die groep supporters moet natuurlijk wel vroeg of laat de stad Lissabon verruilen voor een plekje in het stadion. Dit kan op allerlei verschillende manieren, maar er staat om 17.30 uur ook een speciale Ajaxmetro klaar.

De speciale Ajaxmetro is gereserveerd exclusief voor uitsupporters en rijdt vanuit het centrum in één ruk door naar het stadion. Het is niet verplicht om hier gebruik van te maken, maar als het je handig lijkt, ben je natuurlijk gek om niet in te stappen.

De metro vertrekt dus rond 17.30 uur bij het station Terreiro do Paço. Dit station ligt aan de oever van de rivier Taag, nabij het oude centrum van de stad. Ajax verzoekt supporters die in deze metro willen stappen een halfuurtje voor vertrek aanwezig te zijn.

Het gaat met stops om een ritje van, ruim geschat, een minuutje of twintig. Aangezien de aftrap van Benfica - Ajax om 20.00 uur staat gepland, ben je dankzij de vlotte verbinding ruim op tijd in het stadion. We kunnen ons ook best voorstellen dat je liever nog in de stad blijft hangen.

In dat geval kun je ook een latere metro pakken, maar hou er dan wel rekening mee dat die onderweg stopt en dat er sprake is van gemengd publiek. Een ritje met de taxi is ook een optie, maar we durven gezien de drukte in de stad niet aan te geven hoeveel tijd dit in beslag neemt.

Oh ja, trouwens. Als je je kaartje nog niet hebt omgewisseld, moet je dit doen op de dag van de wedstrijd. Je kunt tussen 10.00 en 15.00 uur omwisselen bij het theater Coliseu dos Recreios. Dit theater bevindt zich op een centrale locatie, zodat je daarna snel weer andere leuke dingen kunt doen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >