Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

'Resultaattrainer' Ten Hag krijgt complimenten van Overmars

Niet alleen de samenstelling van de selectie, ook de aanstelling van de trainer kwam uit de hoed van Marc Overmars. Erik ten Hag is alweer bijna een jaar coach van Ajax. Het was even wennen, maar het lijkt erop dat spelers en staf op stoom zijn gekomen. Dit seizoen verloopt vrijwel alles prima.

18 november 2018 - 21:05
hagcomplicar
Ten Hag staat er goed op bij Overmars, die hem aanstelde. © Pro Shots

Ajax kwalificeerde zich via de voorronde voor de Champions League en ruikt de tweede plaats in groep E. Als het lukt om inderdaad bij de beste twee te eindigen, is dat een prestatie van formaat. Die reeks goede resultaten in Europa is mede te danken aan Ten Hag.

Ook in de competitie staat Ajax er qua cijfers prima voor: 31 punten uit 12 wedstrijden hadden we afgelopen zomer direct voor getekend, maar het wringt dat PSV nog altijd het volle pond heeft en Ajax in Eindhoven trakteerde op een terechte en keiharde afstraffing.

Desondanks staat Ten Hag er goed op bij Overmars, die tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) de nodige complimenten uitdeelde aan de trainer. “Er was in het begin een klein windje of zelfs een stormpje, maar uiteindelijk kom je bovendrijven. Dat gebeurt in het leven, dat gebeurt in de voetballerij. Ik zie de komende tijd positief tegemoet,” aldus Overmars.

De directeur zal in het begin ook wel gedacht hebben: gaat dit werken? Ten Hag moest wennen aan Ajax en Ajaxsupporters misschien nog wel veel meer aan Ten Hag. “Kijk, ik ben een boertje uit het oosten en denk dan: eens even kijken wat het is, de kat uit de boom en zo. Amsterdam is anders. 'Wat moet die tukker?'”

“Erik is een resultaattrainer die alles uit spelers kan halen en een team weet te creëren. Ajax moest stappen zetten om de beste te worden, maar dat geldt voor Erik net zo goed. Hij wil zelf ook naar de top. Spelers willen dat, trainers en de rest van de staf ook. Alfred Schreuder werkte bij Hoffenheim en dat is een heel interessante club. Toen we met hem spraken, merkte ik al snel: dit zit goed, we kunnen Alfred heel goed gebruiken.”

Ondanks alle lofuitingen moet Ten Hag – samen met Schreuder dus – flink aan de bak om Ajax zijn eerste prijs sinds 2014 te bezorgen. Het seizoen is gelukkig nog lang, maar er steekjes laten vallen kan er niet bij zijn of we staan weer een jaar met lege handen... Overmars ziet hierbij een nadeel.

“Ik ben er niet blij mee dat onze concurrent PSV na de winterstop waarschijnlijk om het weekeinde gaat voetballen. Kijk naar het seizoen met Peter Bosz. We verloren toen veel punten na Europese wedstrijden. Twee keer zo veel als normaal, denk ik. Het wordt een hele uitdaging om een jaar lang alles uit onze spelers te persen, maar dat is wel een kwaliteit van Erik.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >