Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars: ‘We verliezen sowieso drie of vier spelers’

Voorafgaand aan het bekerduel met Kowet (3-0) verscheen Marc Overmars langs het veld om zijn zegje te doen over de interesse in spelers van Ajax. De directeur spelersbeleid sprak reële teksten.

01 november 2018 - 09:42
overmars-1200-kowet
Overmars hengelde Tadic binnen. Wie volgt als iemand als De Ligt vertrekt? © Pro Shots

Overmars lacht besmuikt als de verslaggever van Fox Sports het bedrag van 250 miljoen euro laat vallen. Het Algemeen Dagblad had becijferd dat de selectie van Ajax dit fortuin waard was. “Ik heb het gelezen. Ik vind het aan de heel voorzichtige kant geschat, als ik dat zo mag zeggen,” stelt Overmars.

“Ik denk dat het aanzienlijk meer zal zijn, maar we gaan natuurlijk niet iedereen verkopen en hopen zo min mogelijk spelers kwijt te raken. Maar laten we eerlijk zijn: je verliest er sowieso drie of vier. Maar ja, laten we zorgen dat we het geld goed gebruiken en herinvesteren.”

Clubs die hengelen naar Ajacieden hoeven dat overigens niet in de winterstop te doen, want dan heeft Overmars de uitgang gebarricadeerd. “Het is bekend dat we gezegd hebben dat er in de winter niemand weggaat. Dat is kansloos, welk bedrag er ook op tafel komt,” is Overmars stellig.

Toch wordt er al getrokken aan spelers en daar maakt Overmars ook geen geheim van. “We weten ook dat een aantal spelers zo’n niveau hebben, dat we die volgend jaar niet kunnen behouden. Dat weten we en dus moeten we zorgen dat we ons huiswerk goed doen en dat we deze jongens volgend jaar hopelijk goed kunnen vervangen.”

Het zijn realistische teksten van de oud-aanvaller die enorm geniet van wat de huidige groep spelers laat zien. “We zijn tevreden hoe het gaat en moeten doorgaan op deze manier. PSV doet het fantastisch. Dat heeft Mark van Bommel perfect voor elkaar, maar wij moeten naar onszelf kijken. Ik geniet enorm van het voetbal dat we laten zien.”

“Hoe we er nu voor staan in de Champions League hadden we niet durven dromen. Hopelijk kunnen we dat doortrekken. Het worden nog spannende weken.” En de jongens waarin zo veel interesse is? “Die willen een mooi jaar bij Ajax neerzetten en op die leeftijd lijkt mij dat ook logisch.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >