Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana kon slaap na 1-1 tegen Benfica moeilijk vatten

Andre Onana was veelbesproken na afloop van Benfica - Ajax (1-1). De Ajaxgoalie leidde tamelijk knullig de openingstreffer van de Portugezen in, maar werd na het laatste fluitsignaal uiteindelijk toch tot held verklaard.

08 november 2018 - 01:50
onana-fout-1200
Die save in blessuretijd was lekker hoor Andre! © Pro Shots

Na een halfuur spelen ging Onana flink in de fout door een bal te verspelen en deze in de chaos die volgde in blinde paniek over de zijlijn te rossen. Bij de verre inworp erna timede Onana volledig mis. De keeper dook zo onder de bal door, waardoor Jonas tot zijn eigen verbazing de bal in het net kon schuiven.

Het is knap van Onana dat hij zich daarna oprichtte met meerdere goede reddingen, maar de meest in het oog springende save was die in blessuretijd. Met een knappe reflex keerde hij een harde inzet van dichtbij. Direct erna werd afgefloten, waardoor Ajax een onwijs belangrijk punt kon bijschrijven.

Onana toonde zich voor de camera van NOS schuldbewust. Volmondig antwoordde de keeper ‘ja’ op de vraag van de verslaggever of hij zichzelf de tegentreffer aanrekent. “Natuurlijk kan het gebeuren, maar het is volledig mijn verantwoordelijkheid.”

“De volgende ronde is dichtbij, maar we zijn er nog niet. Misschien wel vanwege mijn fout. Ik ga proberen te slapen, maar het wordt wel moeilijk,” sprak Onana, die nog niet helemaal leek te zijn bekomen van de hele gang van zaken.

Ploeggenoot Frenkie de Jong sprak zalvende woorden over zijn keeper. “Er was veel chaos in het strafschopgebied en die bal gaat er dan in. Maar in de laatste minuut redt hij ons heel goed.”

Onana zal heus weten dat de vele reddingen belangrijk waren, maar kijkt vooralsnog naar hetgeen niet goed ging. “Ik kijk niet naar mijn redding, maar naar mijn fout. Het is belangrijk om hiervan te leren, maar ik ben sterk. Dit gaat weer in mijn rugzak.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >