Nieuws

Jong Ajax stuurt NEC met dikke nederlaag naar huis

Jong Ajax heeft eindelijk weer eens gewonnen door NEC in eigen huis met 4-0 te verslaan. Dani de Wit, Vaclav Cerny en invallers Kaj Sierhuis en Ché Nunnely vonden hun naam terug op het scorebord.

09 november 2018 - 21:54
dani-de-wit-jong-1200
Captain De Wit viert zijn openingstreffer op De Toekomst. © Pro Shots

Na vijf nederlagen in zeven wedstrijden werd het ook wel weer een keertje tijd dat Jong Ajax drie punten pakte. NEC werd vooral in de tweede helft overvleugeld door de thuisploeg.

De openingsfase op sportpark De Toekomst begon nog weinig verheffend. Pas na zo’n twintig minuten viel er serieus doelgevaar te noteren. Perr Schuurs schoot een vrije trap onder de muur door, maar de verdediger zag zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal rollen.

Direct erna kwam NEC er gevaarlijk uit, maar doelman Dominik Kotarski stond een Nijmeegse treffer in de weg. Zo kreeg het publiek plots goede mogelijkheden te zien. Sterker nog, na een half uur spelen bracht Dani de Wit zijn ploeg op voorsprong door een rebound tot goal te verwerken.

Bij Jong Ajax ontbraken spelers als Mitchel Bakker, Noa Lang, Sven Botman, Ryan Gravenberch en Nicolas Kühn. Zij kwamen midweeks nog in actie namens Onder 19 in de Youth League, waar het met 3-3 gelijk speelde tegen de leeftijdsgenoten van Benfica.

Na rust kwam Jong Ajax een aantal keer goed weg en haalde Michael Reiziger Danilo Pereira naar de kant, waardoor bankzitter Kaj Sierhuis de mogelijkheid kreeg zich te laten zien. Precies dat was wat de ongetwijfeld getergde spits al vlotjes deed. Met een vlammend schot van een meter of twintig verdubbelde hij de voorsprong tot 2-0.

Bij de bezoekers doofde het vuurtje toen wel zo’n beetje, zeker toen Vaclav Cerny naar binnen dribbelde en in de korte hoek de 3-0 binnen schoof. Het slotakkoord was voor Ché Nunnely die na het betere kap- en draaiwerk tekende voor de vierde Ajaxtreffer.