Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax lijdt met tien man nederlaag tegen Cambuur

Jong Ajax heeft wederom punten laten liggen op vreemde bodem. De beloften gingen op bezoek bij SC Cambuur met 2-1 onderuit. De ploeg van Michael Reiziger kreeg zeker kansen op de gelijkmaker, maar wist deze niet te benutten. Zowel de thuis- als de uitploeg incasseerden beiden rood.

03 november 2018 - 11:04
CAMJAJ
Timber maakte zijn debuut in het betaald voetbal. © Pro Shots

Jurriën Timber maakte zijn debuut voor Jong Ajax, maar kon niet voorkomen dat Cambuur al in de zesde minuut op voorsprong kwam. Doelman Dominik Kotarski werkte de bal niet helemaal lekker weg waardoor Justin Mathieu van afstand kon uithalen. Het schot vloog over Kotarski heen en belandde in het doel: 1-0.

Jong Ajax ging na de openingsgoal op zoek naar de gelijkmaker en creëerde een flink aantal kansen. Een doelpunt was verdiend geweest, maar in plaats daarvan verdubbelde de thuisploeg de score. Sven Botman ging in de fout door Mathieu in het strafschopgebied naar beneden te trekken en een pingel te veroorzaken. De verdediger pakte daarmee zijn tweede geel en mocht dus vroegtijdig gaan douchen. Mathieu schoot de penalty vervolgens zonder problemen binnen.

Niet alleen Botman liep tegen rood aan, want ook doelpuntenmaker Mathieu mocht na zijn tweede gele kaart inrukken. Kort daarna wist Jong Ajax de aansluitingstreffer te maken, toen Noa Lang de bal op aangeven van Ryan Gravenberch over Cambuurdoelman Xavier Mous heen stiftte.

Het leidde tot een chaotische slotfase waarin Jong Ajax nog een aantal kansen kreeg, maar deze niet wisten te verzilveren. Volgende week nemen de beloften het in eigen huis op tegen NEC.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >