Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar onderdrukte zijn instinct bij balletje breed op Tadic

Hoewel de naam Klaas Jan Huntelaar ontbrak op het scorebord, was hij wel degelijk van grote waarde voor Ajax. Vanaf het moment dat de spits in Athene tussen de lijnen kwam, creëerde de ploeg serieus doelgevaar. Huntelaar zelf bleef bescheiden over zijn aandeel in de 0-2-zege.

29 november 2018 - 09:34
huntelaar-aek-1200
Huntelaar vindt het geweldig om samen met de jonkies van Ajax te overwinteren. © Pro Shots

Je kon aan alles merken dat er iets ontbrak bij Ajax tijdens het eerste uur van het uitduel op Griekse bodem. Kasper Dolberg heeft 'het' eventjes niet, maar dan is het fijn om terug te kunnen vallen op Huntelaar. Laat hem een beetje oorlog maken voorin en je voetbalt een stuk fijner.

“Nee hoor, ik heb me niet zitten verbijten op de bank. Het was gewoon een wedstrijd waarin AEK Athene heel verdedigend stond en dan is het moeilijk om ruimte te maken. Uiteindelijk gaat de wedstrijd verder en krijg je toch wat kansen,” aldus Huntelaar tegenover Ajax Life.

De invaller vergeet te benoemen wat er in de 62ste minuut gebeurde: hij kwam erin voor Dolberg. En zeg nu zelf, AEK ging toch niet aanvallen toen hij het veld betrad? “Nee, misschien niet. AEK ging voor een puntje en gokte op de counter, zolang er maar niet werd verloren.”

De ban werd gebroken vanuit een strafschop die Huntelaar maar wat graag zelf had willen nemen, maar hij wist Dusan Tadic niet te overtuigen. “We overlegden eventjes, want ik heb ook wel eens een penalty genomen. Tadic staat bovenaan het lijstje en Lasse is nummer twee. Ik wilde weten of Dusan lekker in de wedstrijd zat. Voelde hij zich niet lekker, dan stond ik klaar.”

Huntelaar hoefde slechts toe te kijken en zijn handen in de lucht te steken om de voorsprong te vieren. Een paar minuten later leverde hij de assist waarna Tadic de bal opnieuw binnen kon schuiven. Het leek een typische aanval met KJH als eindpunt, maar hij speelde toch af.

“Ik kreeg de bal iets te recht om direct te kunnen schieten. Toen ik dacht eraan om te stiften, maar ik zag vanuit mijn linkerooghoek iemand vrij staan en speelde af. Je instinct zegt schieten en dat gevoel moest ik ook echt onderdrukken, maar uiteindelijk gaf het andere de doorslag.”

Het voelt voor Huntelaar uiteraard geweldig om samen met de jonkies van Ajax te overwinteren. De ploeg meldde zich tussen de Europese elite door de laatste zestien te bereiken. Dit gebeurde op het allerhoogste niveau voor het eerst in dertien jaar. De spits was toen ook van de partij.

Althans, hij kwam in de winterstop en was in zijn eerste Europese wedstrijd voor Ajax direct trefzeker tegen Internazionale. Dit was toen niet genoeg om nog een ronde te overleven. “Dit is een fantastische prestatie van de trainer, de staf en spelersgroep. Het is leuk, maar je wilt nu ook meer.”

“We kunnen het onszelf wellicht iets gemakkelijker maken door Bayern München te verslaan en groepswinnaar te worden, want de nummers één zijn over het algemeen verdiend eerste en meestal de betere van de twee ploegen die doorgaan. Maar dat weet je niet zeker. Ik tref soms weer liever een voetballende ploeg dan Italianen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >