Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geschorste Tagliafico: ‘Zo’n wedstrijd kun je niet met de handrem erop spelen’

Nico Tagliafico stond in Estadio da Luz op scherp, maar hield daar tegen Benfica (1-1) geen rekening mee. We zagen hem strijden en bikkelen als altijd. We spraken de moegestreden Argentijn in de mixed zone, vlot na het laatste fluitsignaal.

08 november 2018 - 11:36
Tagliafcio-benfica-1200
Met de handrem erop spelen, uit bij Benfica, kan helemaal niet. © Ajax Images

Hi Nico, wat een wedstrijd!
“Pff, zeg dat wel. Het was een hard game.”
 
Hoe moeilijk was het?
“Het was heel moeilijk, want Benfica speelde voor zijn laatste kans, ze moesten winnen. Dat merkte je wel. We moesten in deze wedstrijd echt knokken voor een resultaat. Zeker na de gelijkmaker van Dusan, want toen schakelde Benfica weer een tandje bij. Ja, en dan Onana op het einde… Fantastisch!”

Net als in de Arena een belangrijk moment in blessuretijd!
“Pfoe, nou! Thuis maakten we in de laatste minuut een doelpunt en nu beleefden we weer zo’n bijzonder moment in blessuretijd met die redding van Andre. Soms moet je geluk hebben.”
 
Bij de 1-0 van Benfica zag Onana er niet goed uit. Hoe blij was je voor hem dat hij zich alsnog kon onderscheiden?
“Zo’n fout kan nou eenmaal gebeuren, daar leer je van. Maar ja… (even stil). Hoe hij dan die laatste bal eruit haalt. Pfff, zo ontzettend belangrijk! Geweldig!”
 
Gezien de wedstrijd tevreden met het resultaat?
“Ik ben heel blij met dit gelijkspel, want we hebben een ontzettend belangrijk punt veiliggesteld en hebben alles nog in eigen hand. Als we bij AEK winnen, dan spelen we ook na de winter Champions League. Het is sowieso knap dat we in deze fase van het toernooi nog geen wedstrijd hebben verloren.” 

De sfeer was dus prima in de kleedkamer?
“Ja, tuurlijk! We zijn echt blij en staan er goed voor. Dit voelt prima. Ik denk niet dat veel mensen vooraf hadden gedacht dat Ajax na vier wedstrijden al op acht punten zou staan.”
 
Je kreeg geel en bent geschorst voor de uitwedstrijd in Athene. Wat gebeurde er?
“Ik was te laat met mijn actie om de bal te winnen. Ik heb een agressieve manier van spelen, dus dan gebeurt dat soms in een wedstrijd. De scheidsrechter gaf daarvoor ook al een laatste waarschuwing, dus ja.”
 
Met de handrem erop spelen in zo’n wedstrijd kan toch ook eigenlijk niet?
“In bepaalde wedstrijden kun je er best rekening mee houden, maar inderdaad, tijdens zo’n wedstrijd als tegen Benfica niet. Dan denk je er echt niet aan dat je op scherp staat. Dat zou wel heel lastig zijn. Nee, ik ging er vol voor en dan bega je wel eens een overtreding, zeker met mijn manier van spelen.”
 
Het was een heftig potje, hoe moe ben je?
Lachend: “Ik ben heel erg moe. Voel de beentjes wel en ook mijn heupen. Zeker tegen het einde van de wedstrijd. Maar ja, dat is voetbal. We spelen veel wedstrijden en doen nog overal vol mee. Dan hoort dit er gewoon bij.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >