Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Frenkie verwacht een aanvallend Benfica te treffen

Het duurde lang voordat Ajax in de thuiswedstrijd tegen Benfica (1-0) een gaatje wist te vinden. Het klopte op de deur en bleef aandringen. Uiteindelijk volgde een beloning. Frenkie de Jong verwacht in Lissabon een heel andere wedstrijd.

05 november 2018 - 16:39
frenkiebencar
Frenkie hoopt dat hij in Lissabon iets meer ruimte krijgt. © Pro Shots

Dankzij de driepunter in de thuiswedstrijd liep de marge tussen Ajax en Benfica op naar vier. Dit betekent dat de Portugezen in eigen huis strijden om hun laatste kans, terwijl de Ajacieden bij winst zeker zijn van een vervolg in de Champions League.

Deze tegenstrijdige belangen zorgen op voorhand voor een wedstrijd waarin het erom gaat spannen. Frenkie denkt iets te weten over de plannen van de tegenstander. “Ik verwacht dat Benfica vol voor de winst gaat,” meldt Frenkie aan Ajax Life.

“Dit is voor Benfica natuurlijk een soort van laatste kans. Zij moeten winnen thuis, de supporters staan er ongetwijfeld achter, dus ik denk dat ze in het begin gaan stormen. Ik verwacht Benfica verder naar voren, hoger druk zettend. We zijn alvast gewaarschuwd,” vervolgt Frenkie.

Die waarschuwing moeten de Ajacieden goed in hun ogen knopen, want tijdens eerdere ontmoetingen met Bayern München en Benfica kreeg de tegenstander direct kansen. De Duitsers profiteerden wel, de Portugezen niet.

“We moeten goed beginnen, maar dat willen we iedere wedstrijd,” aldus Frenkie. “Het is niet zo dat het een probleem is voor ons, we moeten er wel op letten. We groeien wel in de wedstrijd, maar dat kan te laat zijn. Goed beginnen, we werken eraan.”

We konden in de Johan Cruijff Arena al zien dat Benfica niet op de typisch Portugese manier voetbalt en graag ten aanval trekt. Frenkie’s verwachting dat het gaat stormen, komt dan ook niet uit de lucht vallen.

En andersom biedt een aanvallend Benfica ook weer kansen als Ajax een beetje goed omschakelt, nietwaar? “Hmm, jawel, maar we moeten sowieso goed voetballen want daarin schuilt onze grote kracht. Als er dan ruimte ligt in de counter, dat is alleen maar mooi.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >