Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Frenkie geniet zelf ook van dansende mascotte tijdens volkslied

Het Nederlands elftal is druk bezig om de harten van het volk terug te winnen. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan Frenkie de Jong, die ook als oranjehemd heerlijk over het veld dartelt. Ook de mascotte van Frenkie kan er echter iets van, zo bleek tijdens het spelen van het volkslied.

19 november 2018 - 09:11
wildanscar
Frenkie neemt tijdens het Wilhelmus een momentje om te genieten. © Pro Shots

Net als bij Ajax lopen er altijd kinderen mee het veld op aan de hand van de spelers van het Nederlands elftal, maar dit keer waren er speciale Oranjevriendjes. De mascottes hadden een connectie met het Fonds Gehandicaptensport, dat we ook nog kennen van een speciale band met Ajax.

Maar goed, terug naar vrijdag en de opkomst van Nederland - Frankrijk (2-0). Het was zoals gezegd een bijzondere opkomst, in de goede zin van het woord. De mascotte van Frenkie stal even later de show in De Kuip, tijdens het zingen van het Wilhelmus.

https://twitter.com/NOSsport/status/1063519024062058498

Als er muziek wordt gespeeld, hoort er gedanst te worden. Zo dacht de mascotte van Frenkie erover en aldus geschiedde. Het filmpje werd dit weekeinde miljoenen keren bekeken. “Ik riep hem nog een paar keer terug, maar hij zat helemaal in de euforie, dus ik dacht: ik laat hem maar genieten. Leuk om te zien,” reageerde Frenkie tegenover De Telegraaf.

Ook Virgil van Dijk liet zich van zijn beste kan zien door zijn trainingsjack af te staan aan zijn mascotte. Hij meisje stond te rillen van de kou en de aanvoerder van Oranje kan wel tegen een stootje, zo blijkt.

Eens zien wat voor leuks er maandag rondom Duitsland - Nederland (aftrap 20.45 uur) weer gebeurt, aangezien er tegenwoordig leuke dingen vallen te spotten rondom interlands. Hup!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >