Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Fifa denkt na over afschaffen rebound na strafschop

Er staan na introductie van de VAR wellicht meer veranderingen op stapel. De Fifa denkt hardop na over het afschaffen van de rebound bij penalty's. De regel wordt in dat geval aangepast naar de regel van een penaltyreeks: één kans om raak te schieten en gestopt is gestopt.

06 november 2018 - 14:50
penaltyreboundcar
Mis kan wel eens gewoon mis worden, zonder dat een rebound volgt. © Pro Shots

De kans bestaat dat na een penalty die niet wordt benut in dat geval een vrije trap volgt voor het elftal dat een penalty tegen kreeg. Er volgt in dat geval geen herkansing meer als de keeper redding brengt of de paal of lat wordt geraakt.

De regel luidt nu dat een medespeler na een strafschop tegen de paal of lat wel mag proberen om te scoren in de rebound, terwijl de nemer in dat geval buitenspel staat. Er is een eerste afslag genomen, maar dit wil nog niet zeggen dat de regels echt op de schop gaan.

Er wordt op 22 november door de Fifa besloten of er in maart 2019 een stemming kan worden gehouden door de Ifab. De Ifab is de spelregelcommissie van de mondiale voetbalbond en besluit hoe het spelregelboek er precies uitziet.

De Fifa is ook van plan om zich nog eens te buigen over de regels die bepalen wanneer een speler wel of geen opzettelijk hands maakt. Het idee is om tot een goede omschrijving te komen van de term 'natuurlijke beweging', waardoor minder vaak voor dubieuze penalty's wordt gefloten.

Een derde ding dat onder de loep wordt genomen, is het tijdrekken bij wissels. Het is ons nog niet bekend hoe men dit wil tegengaan, maar het is goed dat dit onderwerp in ieder geval de aandacht geniet van de stropdassen die uiteindelijk kunnen beslissen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >