Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Europa herontdekt de talentenfabriek van 'hipsterclub' Ajax

We merken het meer en meer: de goede Europese prestaties van Ajax dit seizoen vallen op. En niet alleen bij onze vaste volgers van de mooiste club die er bestaat, maar ook in de buitenlandse pers. Er verschijnen steeds meer berichten die je beter kunt omschrijven als loftuitingen.

07 november 2018 - 13:17
hipsterclubcar
Ajax doet weer mee met de grote jongens en dat blijft niet onopgemerkt. © Pro Shots

Ook nu is het weer raak en toevalligerwijs opnieuw in The Guardian. Het zal er wel iets mee te maken hebben dat we middenin speelronde vier zitten van de Champions League terwijl Ajax op basis van de eerste drie wedstrijden maar liefst zeven punten verzamelde.

Wat lezen we dit keer? Dat er weer een nieuwe lichting spelers opstaat die Ajax voor eventjes een moment van glorie kan bezorgen aangezien de haaien alweer rond de Johan Cruijff Arena cirkelen. De spelers die dit keer bij naam worden genoemd zijn uiteraard Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, inclusief uitleg over de hype rondom dit duo, maar ook anderen.

De kwaliteiten van spelmaker Hakim Ziyech worden aangestipt, evenals de teruggekeerde Kasper Dolberg, de hoopvolle optredens van Donny van de Beek en de twee doelpunten van Noussair Mazraoui zorgen ervoor dat ook zijn naam is terug te vinden in de Engelse krant.

“De prestaties van Ajax vormen het bewijs van de vastberadenheid van de club om niet altijd voor de gemakkelijkste oplossing te kiezen. Er is Ajax alles aan gelegen om de productielijn in beweging te houden, nieuwe manieren te vinden om te innoveren en het vertrouwen te behouden in een jeugdopleiding die door de jaren heen al zo veel prachtige talenten heeft voortgebracht,” schrijft The Guardian.

https://twitter.com/guardian_sport/status/1059762395353174016

Het is wel aardig om te zien dat de krant ook diverse kanttekeningen plaatst: de hernieuwde focus op jeugd heeft er nog niet voor gezorgd dat er prijzen worden gewonnen. Al moeten die prijzen dit seizoen natuurlijk nog worden verdeeld en voegen Daley Blind en Dusan Tadic de nodige ervaring toe.

Toch zal er altijd een sfeer van mystiek blijven hangen rond Ajax, lezen we. En ook al zijn De Ligt en Frenkie voorbestemd om ooit het shirt van FC Barcelona te dragen, zolang Ajax trouw blijft aan zijn eigen identiteit dan staan er weer nieuwe, jonge helden op.

Een deurtje verder, bij het gerespecteerde ESPN, wordt antwoord gegeven op de vraag of Ajax weer een serieuze speler is geworden op de Europese markt. Is Ajax weer een club om rekening mee te houden? En tenslotte is er Outsideoftheboot.com dat Ajax omschrijft als een van de vijf 'hipsterclubs' die je dit seizoen moet volgen.

En als je wordt ingedeeld in de categorie 'hipsterclubs' – een club waarbij je net even verder moet kijken dan de bankrekening en waar gewoon toffe dingen gebeuren – dan heb je het gemaakt!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >