Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over NAC - Ajax

De interlandperiode is eindelijk achter de rug en dus kunnen we ons opmaken voor een Avondje NAC. Traditiegetrouw altijd gezellig, maar lang niet altijd even makkelijk. Daarom drie dingen die je moet weten over NAC – Ajax.

24 november 2018 - 14:59

Huntelaar, Te Vrede en Blind treffen een van hun favoriete tegenstanders
Tegen de ene club voetbal je nou eenmaal net wat makkelijker dan tegen de andere. Voor Klaas Jan Huntelaar is NAC zo’n soort tegenstander. Tegen bijna geen enkele andere club uit de eredivisie kwam hij vaker tot scoren. In totaal maakte hij tien goals in elf duels tegen de club uit Breda. Alleen tegen Heracles Almelo scoorde hij vaker.

In de selectie van NAC loopt ook een spits rond die zaterdagavond zijn favoriete tegenstander treft: Mitchell te Vrede. De aanvaller heeft alleen iets minder indrukkende statistieken dan Huntelaar. Hij scoorde namelijk tweemaal tegen Ajax en gaf eenmaal een assist. Tegelijkertijd bewaart Te Vrede ook niet al te beste herinneringen aan ontmoetingen met Ajax. Hij verloor namelijk al zijn acht competitieduels met Ajax.

Daley Blind heeft in acht wedstrijden tegen NAC al 576 minuten geen tegentreffer meer gekregen. Dat is meer dan iedere andere speler in de historie van de eredivisie.

Weerzien met Van Leer
Voor Benjamin van Leer betekent de wedstrijd tegen Ajax een weerzien met de club door wie hij is verhuurd. Van Leer kwam vorig seizoen over van Roda JC, maar door onder andere een gescheurde kruisband lukte het niet echt om aan te haken in Amsterdam. Een tijdelijke verhuizing naar Breda bood een uitkomst, in de hoop om vorm en ritme terug te vinden.

“Het is een speciale wedstrijd,” vertelt Van Leer tegen NAC TV. “Maar uiteindelijk zitten wij niet in de situatie om te denken dat het een leuke en speciale wedstrijd wordt. Voor ons is het weer belangrijk.”

Van Leer wil natuurlijk indruk maken op zijn oude werkgever, maar geeft aan niet extra gemotiveerd te zijn voor de wedstrijd. “Ik wil tegen elke ploeg de bal uit het doel houden, niet alleen tegen Ajax. Het is niet zo dat ik mij extra moet motiveren.”

NAC is momenteel de hekkensluiter in de eredivisie en dus is ieder punt tegen Ajax mooi meegenomen. “Ajax heeft op iedere positie echt uitzonderlijke kwaliteiten. Ik weet dat het trainingsniveau daar gigantisch hoog ligt, dus ik verwacht ook dat zij het merendeel balbezit hebben. Dat is geen probleem, alleen moeten wij het wel dichthouden. Je gaat de wedstrijd in om hem te winnen, maar als je hem niet kan winnen, mag je hem niet verliezen.”

Flinke ziekenboeg bij NAC
De lappenmand bij NAC zit aardig vol en dus kan de club uit Breda zaterdagavond tegen Ajax niet beschikken over een groot aantal spelers. Het gaat om Gervane Kastaneer, Luka Ilic, Pele van Anholt, Karol Mets, Anouar Kali en Paolo Fernandes. Ook voor Robert Mühren komt de wedstrijd tegen Ajax waarschijnlijk te vroeg.

Ajax en NAC trappen vanavond om 18.30 uur af in het Rat Verlegh Stadion. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >