Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Excelsior - Ajax

Van de Champions League entourage in Estadio da Luz terug naar de eredivisie op het kunstgras van Woudestein in Kralingen. De Ajacieden moeten zondag om 14.30 uur een flinke knop omzetten. Hier drie dingen die je moet weten dit duel.

10 november 2018 - 10:48
drie-dingen-1200-exc-uit
Slechts eenmaal stootte Ajax zijn neus en verloor het op Woudestein. © Pro Shots

Ajax minst favoriete tegenstander van Excelsior
Laten we voorop stellen: statistieken zeggen niet zo veel. Dat weten wij ook, maar toch blijkt uit de cijfers dat Excelsior tegen Ajax doorgaans maar weinig in de melk heeft te brokkelen. Tegen geen enkele andere betaald voetbalorganisatie hebben de Rotterdammers een lager winstpercentage dan tegen Ajax. We spreken hier over een schamele 2,4 procent.
 
Excelsior wist slechts eenmaal van Ajax te winnen. Dat was in 2007. De Kralingers versloegen de Ajacieden destijds met 2-1, dankzij treffers van oud-Ajacied Mitchell Piqué en Geert den Ouden. Hedwiges Maduro scoorde aan Amsterdamse zijde, maar Ajax vertrok uiteindelijk met de staart tussen de benen uit Rotterdam.
 
Wij stellen voor dat de Ajacieden zondag scherp aan de wedstrijd beginnen, om te voorkomen dat zoiets nog een keer gebeurt!
 
Sluiten Ajacieden uitstekende reeks goed af op Woudestein?
De ontmoeting met Excelsior is de laatste wedstrijd voor de interlandbreak, het slotakkoord van zeven duels in drie superdrukke weken. De balans tot zondag is vijf overwinningen in zes wedstrijden. Alleen Benfica hield Ajax in eigen huis van een overwinning af (1-1).
 
Het doelsaldo liegt er overigens ook niet om: 14 treffers voor en slechts eentje tegen. Hopelijk kan Ajax de laatste wedstrijd in deze reeks voor de interlandperiode winnend afsluiten, zodat iedereen met een goed gevoel uitvliegt. Erik ten Hag sprak vrijdag waarschuwende woorden. “We zullen zondag ontzettend diep moeten gaan.”
 
Excelsior voor rust andere ploeg dan na rust
Een opmerkelijk dingetje dan nog even. Excelsior bezet momenteel de elfde plek in de eredivisie, maar als je de ranglijst in de eredivisie louter baseert op de gespeelde eerste helften dit jaar, dan zou Excelsior op de vierde plek staan. Kijk je echter alleen naar de gespeelde tweede helften, dan bungelen de Rotterdammers helemaal onderaan. Opmerkelijk!
 
Kennelijk raakt de accu bij Excelsior stelselmatig na rust leeg of ze schenken simpelweg de verkeerde thee in de pauze. We hopen dat Ajax er gelijk de eerste helft serieus bovenop klapt, zodat het mogelijk in de tweede helft kan denken aan het doelsaldo. Dat gebeurde de laatste weken sowieso te weinig.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >