Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax – Willem II

We kijken stiekem al met een schuin oog naar de uitwedstrijd tegen Benfica aanstaande woensdag, maar voordat het zo ver is, speelt Ajax vanavond eerst nog in de competitie tegen Willem II. Als de ploeg van Erik ten Hag op meerdere fronten wil strijden voor een prijs, zullen er tegen de Tilburgers drie punten moeten worden behaald. Daarom drie dingen die je moet weten over Ajax – Willem II.

03 november 2018 - 15:16
AjaWil
Neres had vorig seizoen een groot aandeel in de 3-1 overwinning. © Pro Shots

Bekende gezichten
Willem II-spelers Damil Dankerlui, Vurnon Anira en Araz Özbiliz hebben alle drie iets met elkaar gemeen, namelijk een Ajaxverleden.

Dankerlui verruilde Amsterdam in januari 2018 voor Tilburg. De rechtsback zat onder Marcel Keizer een aantal keer bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal, maar tot een officieel debuut kwam het nooit. Dankerlui speelde zijn wedstrijden vooral in Jong Ajax.

Ook voor Vurnon Anita en Araz Özbiliz betekent de wedstrijd tegen Ajax een weerzien met hun oude club. Beide spelers zijn dit seizoen gehuurd door Willem II. Özbiliz moet de wedstrijd – en dus zijn rentree in de Arena – vanwege een hamstringblessure aan zich voorbij laten gaan.

Adrie Koster is tegenwoordig hoofdcoach van Willem II, maar in seizoen het 2007-2008 was hij de trainer van Ajax. Een succesvol seizoen werd het echter niet, want Ajax eindige als tweede in de competitie en wist zich niet te plaatsen voor de Champions League.

Directeur Willem II vreest voor Bayern-scenario
Bayern München is in Duitsland al jarenlang de niet te kloppen ploeg wat het kampioenschap betreft. De concurrentie kan Bayern mede door een tekort aan financiële middelen niet meer bijhouden. Berry van Gool, algemeen directeur van Willem II, denkt dat eenzelfde soort scenario zich ook in de eredivisie gaat afspelen. “Dat Ajax en PSV de komende 25 jaar de titels verdelen, is wel duidelijk," vertelt Van Gool in gesprek met Voetbal International.

“Hoeveel denk je dat Ajax gaat verdienen aan de transfers van Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Kasper Dolberg, Hakim Ziyech en Andre Onana? Daar gaat binnen nu en een paar jaar tweehonderd miljoen binnenkomen. Ajax wordt zo het Bayern van Nederland. Met een monopolie op de eerste plaats.”

Records voor Ajax en Tadic
Ajax weet al zeven duels op rij de nul te houden in de eigen Johan Cruijff Arena. Als Onana vanavond tegen Willem II zijn doel wederom schoon weet te houden, dan is dat een evenaring van het clubrecord uit 2008.

Voor Dusan Tadic lonkt een persoonlijk record. De Serviër is met zeven doelpunten momenteel topscorer van Ajax en kan tegen Willem II zijn vijftigste treffer in de eredivisie maken. Als het Tadic lukt om de vijftig doelpunten te behalen, dan is hij de derde Servische speler in de eredivisie die dat voor elkaar krijgt.

Ajax en Willem II trappen vanavond om 20.45 uur af in de Johan Cruijff Arena.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >