Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolberg ondergaat ophef rond zijn persoon op zijn Dolbergs

Kasper Dolberg was de gebeten hond in de slotfase van het duel Wales - Denemarken (1-2). De spits kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen en gaf Ethan Ampadu een flinke zwieperd tegen de reclameborden. Dat gaf ophef.

18 november 2018 - 09:52
dolberg-1200-wales
Wales is even heel boos op Dolberg © Pro Shots

Het was het kookpunt van de wedstrijd, waarbij veel spelers op elkaar afvlogen om elkaar in bedwang te houden. Dolberg onderging het hele gebeuren echter zoals we hem kennen: volstrekt uiterlijk onbewogen. Terwijl iedereen met elkaar aan het bakkeleien was, liep Dolberg rustig weg van de door hem gecreëerde situatie.
 
“Ik kwam een seconde te laat,” doelde de Ajacied tegenover het Deense TV 2 Sport over het moment waarop hij Ampadu hard tegen de reclameborden beukt. Een paar tellen later lag Dolberg zelf op het gras na een elleboog. Een kleine wraakactie van Ampadu, die even een rekening kwam vereffenen.
 
Ook daarover maakte Dolberg weinig ophef. Wie uitdeelt, moet ook incasseren, zo leek zijn boodschap. “Dat hoort er dan bij, kun je zeggen. Hij geeft mij een elleboog in mijn nek, maar dat is prima. Ik kan er niet veel meer over zeggen.”
 
Ryan Giggs, de manager van Wales, was echter woedend en sprak schande van de actie van Dolberg. “Ik snap dat er overtredingen worden gemaakt, maar deze was heel vies. Daarom reageerde ik zo boos,” aldus Giggs die trots was op zijn spelers dat zij het opnamen voor hun teamgenoot, getuige het opstootje dat ontstond.
 
Verdediger Ashley Williams bracht dat teamgevoel als volgt onder woorden: “Je kunt niet zomaar iemand op die manier tegen de reclameborden beuken. Ik denk dat Ampadu hier ‘vermoord’ werd,” aldus de Welshman die er samen met zijn teamgenoten gelijk bovenop vloog.
 
De Deense bondscoach Age Hareide zag het allemaal gebeuren vanaf de zijlijn en gaf de schuld aan de reclameborden. “Het moet volgens mij niet gaan over de actie van Kasper, maar om de reclameborden. Die staan veel te dicht op het veld. Kasper is een van de liefste jongens die ik ken, hij doet nog geen vlieg kwaad.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >