Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt vertelt over gedoe tijdens warming-up en feestje naderhand

Je kunt je na afloop van een tumultueuze avond druk maken over uitspraken van Matthijs de Ligt of je kunt een feestje gaan vieren omdat Ajax de laatste zestien van de Champions League wist te bereiken. Het werd een mengelmoes. Er ontstond wat ophef over uitspraken van De Ligt.

28 november 2018 - 09:03
ligtwarmingupcar
Gebruik je verstand, probeert De Ligt maar te zeggen. © Pro Shots

De aanvoerder deed die uitspraken voor de camera van Veronica. Het ging natuurlijk om het rumoer dat ontstond tijdens de warming-up, maar De Ligt baseerde zijn uitspraken op een onvolledig beeld. De Ligt onderbrak het opwarmen om het uitvak tot kalmte te manen, maar had niet in de gaten dat de Grieken gekke dingen uitspookten.

Het was natuurlijk de avond voor de wedstrijd onrustig geweest in Athene en eenmaal in het stadion zag AEK kansen op een tweede ronde. Wij spraken De Ligt na afloop, op het moment waarop hij werd geïnformeerd over gegooid vuurwerk vanuit AEK en de steekvlam was hem ook ontgaan.

De vragen over de dingen naast het veld lichten we hieronder uit, maar bedenk er even bij dat sprake was van een groepsgesprek en tussendoor zelfs nog een reactie voor de draaiende camera van de NOS.

Waarom ging je naar het uitvak?
“In het begin laat je het gaan en zeg je: jongens, focussen. Maar onze warming-up werd erdoor afgeleid en toen ging ik zeggen dat we rustig aan moesten doen, want zo kon het niet door.”

Had je in de gaten dat het uitvak reageerde op wat AEK-supporters uitspookten?
“Nee, ik zag rookbommen. Een steekvlam? Nee, ik zie alleen wat ik zie gebeuren. Ik probeerde tot kalmte te manen en dat is natuurlijk onmogelijk, gezien alle emoties. Tijdens de wedstrijd hadden we niets te klagen, het is alleen maar goed dat uiteindelijk de knop is omgezet. Dat is belangrijk. Als club en als Ajax moeten we klasse uitstralen en dat was nu misschien minder.”

Ging je uit jezelf die kant op?
“Ik wilde mezelf focussen op de warming-up, maar iedereen raakte afgeleid en dat verstoorde de voorbereiding.”

Het was best dapper...
“Het is bijna nieuwjaar, dus wat dat betreft... Ik had niet het idee dat er vuurwerk naar mij zou worden gegooid, al werd er niet echt gericht gegooid. Ik heb het allemaal niet precies gezien, dus kan er niet exact over oordelen.”

En na afloop dan?
“Het scheen dat er nog iemand in de gracht stond die gevaarlijk was, een verdwaalde Griek of zo, maar als ploeg besloten we om door te lopen en naar onze supporters te gaan. Het uitvak is er de hele avond voor ons geweest en dan moeten we ze bedanken.”

Was het feestje daardoor een beetje bedrukt?
“Dat niet zozeer, iedereen is heel blij dat we door zijn. Je kunt het ook vanaf het veld vieren met de supporters, maar van dichtbij is toch leuker.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >