Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt snapt niets van zijn 'Excelsiorsyndroom'

We hebben geen idee of een huisarts deze diagnose stelt, maar Matthijs de Ligt lijkt er toch echt last van te hebben: het Excelsiorsyndroom. De normaal zo solide verdediger beleeft op Woudestein vaak een gek moment, ook al wordt zoals nu met 1-7 gewonnen.

12 november 2018 - 14:24
ligtexcajacar
De Ligt heeft Excelsior-uit nog niet helemaal onder de knie. © Pro Shots

De Ligt heeft drie uitwedstrijden gespeeld tegen Excelsior en drie keer was hij op een negatieve manier bij een tegendoelpunt betrokken. Een verkeerde pass, een eigen doelpunt en een verloren duel op de zijlijn zorgden ervoor dat moest worden gevist.

Twee van de drie keer kwam het alsnog goed en volgde een overwinning, maar een beetje gek is het wel dat dit De Ligt telkens in Kralingen gebeurt. “Ik weet het niet, ik schoot ook nog bijna een bal in mijn eigen doel,” voegt De Ligt toe bij Fox Sports.

“Het Excelsior-syndroom hè. Dit keer was het een moment aan de zijkant. Hij geeft me een duw of een schouderduw, weet het niet precies. Ik val op de grond en de bal ligt in het doel,” vervolgt de verdediger. “Hoe het ook heet, dit is niet mijn favoriete stadion.”

Ook al voetbalde De Ligt niet in zijn favoriete stadionnetje, hij was wel aanvoerder van de ploeg die met 1-7 won. Het was niet voor het eerst dit seizoen dat Ajax met ruime cijfers won, waardoor nu een discussie gaande is of de topploegen nog wel voldoende tegenstand ondervinden.

De Ligt erkende dat hij niet tot het gaatje hoefde te gaan. “Je speelt niet op honderd procent, denk ik. Ook nu hebben we fases gehad waarin we lopen te kloten, maar dan win je alsnog met 7-1… Het verschil is wel heel groot. Eerst wordt gezeurd dat we het Europees niet laten zien, nu is het verschil in de eredivisie te groot. Voor de neutrale toeschouwer zijn die grote uitslagen misschien wel jammer.”

Bedoeld of onbedoeld zorgt de negentienjarige ook weer voor verse geruchten over een aanstaand vertrek, omdat hij toegeeft dat zo’n potje tegen Excelsior niet echt zorgt voor prikkels om het beste uit jezelf naar boven te halen. We komen de eerste vertalingen in Spaanse media alweer tegen.

“Tegen het einde van een wedstrijd in de Champions League ben je kapot, want dan word je getest en merk je dat je volle bak hebt moeten geven. Het is voor jonge jongens belangrijk om de limiet op te zoeken en in dit soort wedstrijden gebeurt dat weinig,” erkent De Ligt.

“Of Frenkie en ik volgend seizoen zijn verdwijnen uit de eredivisie weet ik niet, maar we moeten wel prikkels blijven zoeken.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >