Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind roemt vocale steun Ajaxsupporters tijdens Europese uitduels

Ajax speelt woensdag in het prachtige Estadio Da Luz tegen Benfica. De Ajacieden weten zich gesteund door een uitvak met liefst 3162 Ajaxsupporters. Daley Blind geniet daar enorm van.

06 november 2018 - 20:30
blind-persco-1200-def
Blind vertelt tijdens de persbabbel dat de Ajacieden veel hebben aan de steun van de uitsupporters © Pro Shots

Tijdens de persconferentie in aanloop naar het belangrijke Champions League-treffen gaat Blind in op onze vragen over de supporters die de ploeg achterna reizen. Wat merken de Ajacieden op het veld van de vocale steun vanuit het uitvak?
 
“Dat is voor ons echt fantastisch om te zien en om te horen natuurlijk,” stelt Blind, die de wedstrijd bij FC Bayern er als voorbeeld bijpakt. “Zelfs in München waren er grote delen van de wedstrijd waarbij de Ajaxsupporters qua geluid domineerden. Dat was op het veld voor ons zeker goed merkbaar.”

“Of we het echt meekrijgen? Ja! Het is geweldig om te zien dat er telkens zo veel supporters achter ons aan reizen om ons te steunen. Natuurlijk, dat komt zeker over op het veld. Dat geeft ons zeker weten die paar extra procenten, dat is gewoon zo.”
 
Ajax kan woensdag goede zaken doen en daar is iedereen zich volgens Blind goed van bewust. “Iedereen heeft er veel zin in. We leven in een periode met heel veel wedstrijden en leven dus ook van wedstrijd naar wedstrijd.”
 
Blind wil er maar mee zeggen dat er soms geen tijd is om stil te staan bij succes en om ervan te genieten. “Maar potjes zoals die van woensdagavond wil iedereen graag spelen, daar ben je voetballer voor geworden.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >