Ajax Vrouwen verder op achterstand na verlies bij PSV

Ajax Vrouwen heeft de topper tegen de directe concurrent PSV verloren. De ploeg van Benno Nihom ging op De Herdgang met 1-0 onderuit en zien de Eindhovense koploper daardoor verder weglopen. Het gat tussen beide teams is nu zes punten.

17 november 2018 - 13:11
Ajax-Vrouwen-PSV
Het lukte Ajax Vrouwen niet om tot scoren te komen. © Pro Shots

Een hard schot van PSV-aanvalster Maddy Williams in de eerste minuut zorgde er gelijk voor dat Ajax Vrouwen wakker werd geschud. Veel gebeurde er daarna niet meer, totdat Katja Snoeijs de Eindhovenaren op een 1-0 voorsprong zette. De spits profiteerde van een fout van Ajaxkeepster Lize Kop.

Ajax kreeg op slag van rust nog een grote kans op de gelijkmaker, maar de kopbal van Vanity Lewerissa werd van de lijn gehaald. Na de thee werd Ajax Vrouwen sterker en domineerde het met vlagen zelfs de wedstrijd. Er werden dan ook een paar goede kansen gecreëerd, maar PSV-keepster Eli Sarasola zorgde er meermaals voor dat Ajax niet op gelijke hoogte kwam.

Door de misstap in Eindhoven zakt Ajax Vrouwen terug naar de derde plaats. ADO Den Haag is nu de nieuwe nummer twee en heeft één punt voorsprong op de Amsterdammers. Volgende week vrijdag gaat Ajax Vrouwen op bezoek bij PEC Zwolle.