Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen profiteert niet van misstap PSV

Ajax Vrouwen heeft wederom een nederlaag op vreemde bodem geïncasseerd. De ploeg van Benno Nihom ging vrijdagavond verrassend onderuit op bezoek bij PEC Zwolle (3-1). Daarmee wisten de dames niet de profiteren van de misstap van PSV en raken ze zelfs nog verder achterop bij de koploper uit Eindhoven.

24 november 2018 - 11:44
AjaxVrouwenPEC-1
De achterstand op PSV is nu zeven punten. © Ajax Images

Ajax Vrouwen draait de laatste tijd niet echt lekker en dus hoopte trainer Benno Nihom dat zijn ploeg deze keer wel de winst zou pakken. De ploeg uit Zwolle dacht daar echter heel anders over en maakte na tien minuten al een einde aan die hoopvolle gedachte door de openingstreffer te maken. Rebecca Doejaaren scoorde namens de Zwolse vrouwen.

Soraya Verhoeve bracht de Amsterdammers via een schitterende goal nog wel op gelijke hoogte, maar PEC maakte deze stand vlak na rust weer ongedaan toen oud-Ajacied Babiche Roof de 2-1 op het scorebord zette.

Ajax Vrouwen kreeg in de tweede helft meermaals de kans om opnieuw op gelijke hoogte te komen, maar het was Lauri Weijkamp die de wedstrijd vlak voor tijd wist te beslissen met een derde Zwolse treffer.

Door de verliespartij in Zwolle raakt Ajax Vrouwen nog verder achterop bij PSV. De dames kregen de kans om in te lopen, maar wisten niet te profiteren van de misstap van de Eindhovense koploper. Volgende week vrijdag staat het thuisduel met FC Twente op het programma.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >