Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax onder 19 overtreft zichzelf en wint nu met 8-1 van AEK

Ook de talenten van De Toekomst zijn zeker van overwintering. Alleen staat nog niet precies vast hoe en wat. Ajax onder 19 was opnieuw met zeer duidelijke cijfers te sterk voor AEK. Er werd in eigen huis al met 6-0 gewonnen en nu werd de score zelfs nog iets verder opgevoerd: 1-8.

27 november 2018 - 15:50
kuhnaekcar
Kühn wist de weg naar het doel uitstekend te vinden. © Pro Shots

Winnen van AEK was niet meer dan een moetje, maar daarmee zijn de mannen van trainer John Heitinga wel zeker van een plekje bij de eerste twee van groep E. Het format van de Youth League wijkt alleen af van de Champions League, waardoor nog steeds dingen onduidelijk zijn.

Groepswinst betekent kwalificatie voor de achtste finales, een tweede plek betekent dat er een tussenronde moet worden gespeeld. Dankzij de winst is Ajax onder 19 zeker van een plekje bij de beste twee, maar Bayern München en Benfica volgen op vier punten met nog een onderling duel te gaan.

Het blijft dus even afwachten of Ajax onder 19 groepswinnaar wordt of toch op de tweede plaats eindigt, maar Europese overwintering is een zekerheidje. Eigenlijk kon je dat in Athene al na acht minuten invullen toen Ché Nunnely de score opende. Zodra je op voorsprong komt, is het in feite gespeeld.

Nicolas Kühn groeide uit tot man van de wedstrijd door maar liefst vier keer doel te treffen. Op basis van zijn drie goals in de eerste helft kun je zelfs een hattrick bijschrijven achter de naam van de Duitser. De andere doelpunten werden gemaakt door Victor Jensen, Enric Llansana en Kenneth Taylor.

Het slotakkoord was dan wel weer voor AEK, dat er kort voor tijd in slaagde om de eretreffer te produceren.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >