Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax heeft 98 procent kans op plekje bij beste twee groep E

Ajax is dicht bij het veroveren van een plekje bij de beste twee van groep E. Heel dicht bij. Heel erg dicht bij zelfs. Met acht punten uit vier wedstrijden zijn de kansen op een vervolg in de Champions League groot te noemen. De kans wordt geschat op 98 procent.

09 november 2018 - 14:08
kansenkansencar
Ajax juicht, maar is er nog net niet helemaal! © Pro Shots

Als het uitvak feest viert na een gelijkspel, moet hier een goede reden voor zijn. Nou, die reden is er, hoor! Ajax raakte weliswaar zijn koppositie in poule E kwijt aan Bayern München, maar de marge van vier punten ten opzichte van Benfica blijft in stand.

Ajax krijgt nu twee kansen om het zelf af te maken: winst op AEK Athene of Bayern volstaat, evenals twee gelijke spelen. Benfica moet zijn afsluitende twee wedstrijden winnen en er dan maar het beste van hopen. Een van die potjes is Bayern-uit.

Voor de 'return' werd de kans op doorstoten voor Ajax geschat op 81 procent, maar het kan nog beter. De Ajacieden wordt door het platform FiveThirtyEight een kans van maar liefst 98 procent toegedicht op een vervolg in het kampioenenbal.

Je zou denken: dit kan niet meer mis. Maar laten we niet vergeten dat we dit wel eens eerder hebben gedacht. We hoeven maar de term ‘Knipoogkroaat’ te laten vallen en verdere uitleg is overbodig. Het verschil is natuurlijk wel dat Ajax er nu nog beter voorstaat.

Laten we hopen dat het uitvak ook in Athene weer een pogo kan inzetten, eventueel een beetje voorzichtig, en dat over twee weken ook echt een sterretje achter Ajax verschijnt. Dit alles uiteraard om aan te geven dat plaatsing voor de laatste zestien een feit is.

Als het naar het complete plaatje kijken, wordt Ajax momenteel een kans van 22 procent toegedicht op groepswinst en zelfs 3 procent op toernooiwinst, maar daar komen we later wellicht op terug.

Overigens is er ook nog een ander leuk dingetje op het gebied van procenten. Dit betreft de korting die je nu krijgt in de fanshop van Benfica op CL-artikelen.

https://twitter.com/roybouten/status/1060564326048845825

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >