Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax geniet nog altijd erg veel respect in Lissabon

Ajax gaat tot nog toe lekker in de Champions League. En een nieuwe beproeving wacht alweer! 3162 supporters beleven deze week hopelijk een mooie awayday in Lissabon. Het uitvak in het prachtige Estadio Da Luz is daarmee uitstekend gevuld!

06 november 2018 - 09:08
benfica-sjaaltjes-1200
Op wedstrijddagen verandert de omgeving van Estadio da Luz in een rode zee. © Pro Shots

Het respect voor Ajax is in Lissabon overigens groot, zo bleek uit een bezoek van Ajax Life, een paar weken geleden. We spraken toen met Dani, maar ook met José Marinho, hoofdredacteur van O Benfica, de clubkrant die al 75 jaar prominent in de Lissabonske kiosken ligt.
 
“De koppeling aan Ajax was voor mij een jarenlange droom die uitkwam,” zegt hij. “Ajax geniet wereldwijd respect. Benfica identificeert zich met een aantal clubs en Ajax is er daar één van. Net als Bayern München, Juventus en Real Madrid.”
 
Het is een aardig rijtje clubs waar Marinho Ajax onder schaart en de reden is volgens de hoofdredacteur simpel: “Het zijn de clubs met de meeste titels. Ajax is voor ons het Benfica van Nederland.”
 
Volgens de Portugees wacht de 3162 Ajaxsupporters woensdag een respectvolle ontvangst in een sfeervol en uitverkocht stadion.

“Ik verwacht een attractief duel. Wij moeten die wedstrijd natuurlijk winnen, maar buiten het veld voelen we zeker verwantschap met de Ajaxsupporters. We hebben het hier over twee van de grootste en beste clubs van Europa.”
 
Marinho is, zo kunnen we rustig stellen, lekker op dreef. Het is hem ook niet ontgaan dat Ajax flink investeerde in de selectie. Hij keek best op van hoe Ajax de portemonnee trok.

“Ruim veertig miljoen euro! Dat is voor Ajax niet gebruikelijk, toch? Maar er is met Dusan Tadic en Daley Blind nu balans tussen talent en routine. Dat is bij ons ook het geval, al is je eigen jeugd heel belangrijk. Onze selectie telt dit seizoen zes spelers uit de opleiding.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >