Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

AEK verplaatst uitvak Ajax 'uit voorzorg' naar de eerste ring

De 1232 Ajaxsupporters die van de partij zijn in Athene nemen plaats op de eerste ring. Wij hebben een beetje navraag gedaan en het wordt erop gegooid dat het 'puur voor de zekerheid' is, maar dit heeft natuurlijk alles te maken met video's die eerder verschenen op het wereldwijde web.

26 november 2018 - 20:05
eersteringcar
Dit wordt nu het uitvak waarin 1232 Ajacieden plaatsnemen. © Ajax Life

De kaartverkoop voor uitsupporters werd al uitgesteld omdat Ajax zeker wilde weten dat het veilig is om plaats te nemen in het bezoekersvak. En nu uit de cijfers van de kaartverkoop blijkt dat Spyrion Louis ongeveer halfvol zal zijn, was de beslissing snel gemaakt.

Voor de aanwezige Ajaxsupporters is een plekje gereserveerd op de eerste ring. Een verdieping lager dus dan aanvankelijk gepland. Lager is altijd beter, maar in dit geval wellicht ook om een andere reden. We kennen allemaal de beelden die zijn gemaakt tijdens het bezoek van Bayern München.

De Duitsers zetten het op een springen om de gunstige stand van zaken te bejubelen en toen ging het beton van het Olympisch Stadion in Athene niet alleen op en neer, maar ook heen en weer. Beweging is goed want de energie moet ergens naartoe, alleen leek dit iets te veel van het goede.

Zowel de Uefa als Ajax deed navraag bij AEK naar de veiligheid van het uitvak en al snel bleek dat de benodigde stempels allemaal aanwezig zijn. Daarop kon de kaartverkoop worden gestart. Zo ver we weten was het idee toen nog altijd dat de Ajacieden op de tweede ring terecht kwamen.

Maar dit is nu in ieder geval veranderd. Wij van Ajax Life hebben wat Grieken aan hun jasje getrokken en ons werd meermaals verteld dat de Ajacieden 'puur uit voorzorg' naar de eerste ring zijn verhuisd.

Met een beetje geluk kan dus zonder enige schroom een pogo worden ingezet, al moet dan wel worden gewonnen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >