Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Stoeltje 63: Vakantiehuisjeweek

“Schiet 'm er eens een keer gewoon in!” Iemand achter me schreeuwde het. Een halve minuut later had Noussair Mazraoui zijn commando opgevolgd.

24 oktober 2018 - 02:41
63car

Ik ben erg blij met de timing van de beste man. Hij had de opdracht natuurlijk best wat eerder kunnen inzetten, maar dan was de waanzin na het eindsignaal toch minder geweest. Er gaat niets boven een winnende treffer in de slotminuut. In Eindhoven misschien een gebruikelijk fenomeen, maar in Amsterdam is het erg zeldzaam. Dat was aan de ontlading te zien.

De man was me al eerder opgevallen. Een paar keer riep hij namelijk: doe dat nou niet! Achteraf gezien best raar. Met zijn invloed op het spel is zo'n kreet weinig effectief. Gelukkig zei hij op de valreep iets wat juist wel moest gebeuren. Nu zullen we deze avond niet snel vergeten. Bedankt, meneer.

Persoonlijk had ik dit potje sowieso wel onthouden, omdat ik compleet uit mijn routine was. Ajax - Benfica viel midden in een vakantiehuisjeweek. Voor het eerst in honderden keren Johan Cruijff Arena was ik dan ook met de auto. Dat gedoe met parkeergarages en achteraf een file was compleet nieuw voor me. Het leek wel een uitwedstrijd. Mooi dat het team ook in het uittenue speelde. Sympathiek. Het maakte de vervreemding er echter niet minder op.

Er gaat niets boven een winnende treffer in de slotminuut. In Amsterdam is het erg zeldzaam. Dat was aan de ontlading te zien.

Gelukkig zette Ajax dit bijzonder aantrekkelijke seizoen gewoon voort. Ik zou best wat kunnen zeuren over mindere acties. Over spelers die onderpresteerden. Over een flapdrollerige scheids. Maar dat is totaal niet nodig. Het geloof in eigen kunnen straalde weer van het veld, juist na acties die wat minder lukten. Met de mentaliteit van vorig jaar was dit een verloren potje geweest, dat weet ik wel zeker.

Ik zou ook best kunnen zeggen dat Ajax met een gelijkspel best tevreden had mogen zijn. Dat Benfica zelfs had kunnen winnen. Maar in dat opzicht was het een echte thuiswedstrijd. Er waren nu eenmaal een stuk minder mensen aanwezig die wilden dat de Portugezen hem er eindelijk gewoon eens in zouden schieten, hoe vol en fanatiek het uitvak ook was.

De meneer achter me had gewoon veel medestanders. Daar heeft het tenue waarin gespeeld wordt verder niks mee te maken.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >