Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Kristensen kan langzaam een beetje genieten in Ajaxshirt

Het is Rasmus Kristensen in zijn eerste halfjaar bij Ajax niet gelukt een basisplaats te veroveren. Wel stond hij tegen sc Heerenveen aan de aftrap. Ajax won met 4-0, maar deed Kristensen genoeg om zich in de ploeg te voetballen? Tijd om bij te praten!

22 oktober 2018 - 12:17
kriscar

Rasmus, met welk gevoel kijk je terug op de wedstrijd?
Kristensen: “Met een goed gevoel! We hadden van begin tot einde controle en waren de baas op het veld. En we scoorden op belangrijke momenten, waardoor we Heerenveen echt pijn deden. Het leek misschien gemakkelijk te gaan, alsof we niet voluit gingen, maar alleen omdat we dingen juist deden. We brachten de discipline om op goed te verdedigen en hebben fantastische aanvallers.”

Welk cijfer zou je jezelf geven?
“Ik denk een 7. Ik heb een solide wedstrijd gespeeld en dankzij mijn assist vind ik dat ik mijn beoordeling naar boven mag afronden. Het was ook leuk om ‘de nul’ te houden, ook omdat ik natuurlijk in de verdediging sta. Het is altijd fijn onderdeel te zijn van dit team. Ik geniet van iedere minuut. Het is niet moeilijk om erin te komen, iedereen is heel erg behulpzaam en weet wat er wordt verwacht. Het loopt lekker. Dus nee, het was niet moeilijk. Ik hoefde alleen maar mijn werk te doen.”

Gaat het je gemakkelijker af dan een halfjaar geleden, toen je net kwam kijken?
“Het gaat nu veel soepeler. De groep moest vorig jaar wennen aan een nieuwe coach en voor mij kwam er nog veel meer bij kijken. Er zijn deze zomer goede spelers gekomen en er zit heel veel talent in deze selectie. Je kunt zien dat we op een hoger niveau opereren.”

Welke invloed heeft dat hogere niveau op je eigen ontwikkeling?
“Je moet aanklampen! Ik moet zorgen dat ik er iedere dag klaar voor ben, anders word ik ‘gekilled’ door al die goede spelers. Verslappen is er voor mij echt niet bij. Ik voel dat ik beter en beter word. Ik moet nog steeds dingen verbeteren en daar werk ik keihard aan, maar over het algemeen ben ik blij met de stappen die ik zet. Wat er beter moet? Hoe ik mezelf positioneer in de restverdediging, maar ook een-op-een. Dat laatste ben ik totaal niet gewend, in Denemarken spelen we heel anders. Dat was nieuw en ik moest er nogal aan werken. Ajax is zo’n grote club dat er veel nieuwe zaken op me af kwamen.”

Is het daarom nog fijner dat je in aanvallend opzicht je steentje bijdroeg met een assist?
“Mijn eerste assist voor Ajax! Het was leuk om de bal bij mijn goede vriend Kasper Dolberg te bezorgen. Ik hoefde niet meer te kijken waar ik de bal gaf, want we hadden het er in de rust over gehad. Als hij voor de eerste verdediger komt, zou ik de bal daar neerleggen. In wedstrijden tegen Heerenveen komt er ruimte, wellicht dat ik daarom in de basis startte. Ik moest hoog staan en diepte zoeken. Hakim Ziyech trekt naar binnen en ik heb een grote longinhoud, dus laat mij maar rennen. Ik vind dat perfect.”

Wat is het verschil tussen de Rasmus Kristensen op zijn eerste dag bij Ajax en de speler van vandaag?
“Ik voel me veel comfortabeler en voetbal met meer vertrouwen. Ik ken de jongens nu en kan goed met ze opschieten. We gaan echt goed met elkaar om binnen deze selectie, dat is belangrijk. Ik was in het begin alleen maar bezig met alle nieuwe dingen die op me afkwamen en ik me eigen moest maken, nu kan ik langzaam gaan genieten. Ik hoop van harte dat er meer speeltijd volgt.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >