Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tunnel Club van Ajax moet klaar zijn bij eerste thuisduel 2019

Het gaat er echt van komen. Het is de bedoeling om tijdens de eerste thuiswedstrijd van 2019 de zogeheten 'Tunnel Club' in gebruik te nemen. Per thuisduel zitten 'members' met hun neus op de spelers, die even verderop in de spelerstunnel staan.

21 oktober 2018 - 22:30

Als de term 'Tunnel Club' niet direct een lichtje doet branden, check dan de video om te snappen waar we het over hebben. Er wordt een extra, luxe ruimte gecreëerd in de spelerstunnel met direct zicht op de spelers, die zich klaar maken voor de opkomst.

Tot vlak voor de aftrap sta je in de nogal luxe Tunnel Club oog in oog met spelers, onder het genot van een hapje en drankje. Al is het natuurlijk de vraag of de spelers terugkijken. Het kan best wel eens zo zijn dat de glazen wand aan de andere zijde van een spiegel wordt voorzien, zodat de spelers niet worden afgeleid.

De aankondiging van de plannen dateert alweer van een halfjaartje geleden, daarna werd het stil. Totdat AT5 navraag deed bij Ajax en een update kreeg over de stand van zaken. We weten nu dat een kaartje voor de Tunnel Club zo'n 550 euro per wedstrijd gaat kosten en dat er sprake is van grote belangstelling.

Overigens is het niet zo dat je losse kaartjes kunt kopen, zo weet de stadsomroep verder. Het gaat een beetje hetzelfde zoals met een skybox die je huurt voor een volledig seizoen. Onderaan de streep moet er natuurlijk wel iemand betalen, waardoor Ajax verwacht zo'n 150.000 euro te verdienen aan het concept dat stiekem een beetje wordt afgekeken van Manchester City.

Er passen per wedstrijd zo'n veertig personen in de Tunnel Club. De verhuur/verkoop moet nog beginnen, maar Ajax rekent erop dat alle beschikbare plekken spoedig zijn vergeven. De club baseert zich hierbij op concrete belangstelling van verschillende bedrijven die al speelt sinds de aankondiging.

Wordt dus vervolgd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >