Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trio Ajacieden draagt bij aan grootste zege Oranje ooit op Duitsland

Het Nederlands elftal heeft zaterdag een signaal van hoop afgegeven. Oranje won in de Nations League met maar liefst 3-0 van Duitsland. De score was geflatteerd en de Duitsers vielen nogal tegen, maar toch. Dan moet je nog steeds eventjes winnen van 'die Mannschaft' en dat gebeurde.

13 oktober 2018 - 23:25
duicar
Ook Duitsland heeft nu kennis gemaakt met Frenkie. © Pro Shots

De Ajacieden Daley Blind, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt droegen hun steentje bij, terwijl Donny van de Beek negentig minuten lang op de bank bleef. De Jong werd in de slotfase naar de kant gehaald. Zijn vervanging was nodig omdat Duitsland op dat moment aandrong.

Gek genoeg oogde De Ligt tijdens de eerste twintig minuten nogal onrustig, iets wat we helemaal niet van hem kennen. Vooral in balbezit ging er van alles mis bij de aanvoerder van Ajax, terwijl hij normaal juist de stabiele factor is. Pas in de tweede helft volgde enigszins herstel.

Voor Blind was het een goede avond omdat hij korte metten maakte met de hevige kritiek die na de vorige interlands losbarstte. Het was sowieso een goede avond omdat er met 3-0 werd gewonnen van een grote ploeg als Duitsland, wat uiteraard een welkome opsteker vormt voor het o zo geplaagde Nederlandse voetbal.

Het moet gezegd dat er veel lucht naar boven is en Duitsland in de Johan Cruijff Arena onder zijn kunnen acteerde, maar toch. Het lijkt er voorzichtig op dat de ergste ellende achter de rug is en we weer naar boven kunnen kijken. Met name Memphis Depay liet zich van zijn goede kant zien. De speler van Olympique Lyon besliste de wedstrijd door er na een tegenstoot 2-0 te maken.

Ondanks het tegenvallende spel waren de grootste kansen misschien wel voor Duitsland, maar het was Virgil van Dijk die attent was bij de rebound nadat Ryan Babel tegen de lat had gekopt. Daarmee werd de score na een halfuur geopend. Wat Manuel Neuer ondertussen deed in het doel van de Duitsers moeten we even navragen.

Het feest barstte pas echt los toen Georginio Wijnaldum er ook nog 3-0 van maakte. Zo'n grote zege op Duitsland boekte het Nederlands elftal niet eerder! Dankzij de driepunter – we hebben het hier over de Nations League – ligt de ploeg van Ronald Koeman voorlopig op schema om op het hoogste niveau actief te blijven, maar niets is nog zeker.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >