Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trainer Benfica noemt late treffer Mazraoui ‘onrechtvaardig’

De druiven waren flink zuur voor Benfica-coach Rui Vitória. De oefenmeester zag zijn ploeg in de slotseconden verliezen en baalde als een stekker.

24 oktober 2018 - 09:50

There was an error loading the image

De Portugees vindt dat zijn ploeg veel te weinig kreeg in de Johan Cruijff Arena en kon de van richting veranderde treffer van Noussair Mazraoui maar lastig verteren.

Vitória leek sowieso een slechte avond te hebben, want hij stond continu tegen de vierde official te kwaken over al het onrecht dat zijn ploeg zou zijn aangedaan. Opvallend was dat de arbitrage aan Ajaxkant eveneens op weinig sympathie kon rekenen.

Zo raakten de gemoederen aan beide zijden bij vlagen flink verhit en was een volle Johan Cruijff Arena getuige van een emotioneel potje voetballen. Als we Vitória moeten geloven is Ajax nog niet verlost van zijn ploeg.

“We zetten dit recht in de thuiswedstrijd en zullen dan winnen,” sprak de trainer klare taal. “We zitten vol revanchegevoelens. We gaan in de twee komende thuiswedstrijden in de Champions League aanvallen en zetten orde op zaken.”

Benfica en Ajax waren ontzettend aan elkaar gewaagd en het leverde een zinderende wedstrijd op. “Mijn spelers deden wat ze moesten doen. Het late doelpunt is heel onrechtvaardig,” was Vitória achteraf van mening.

Het had ook best anders kunnen lopen, maar Andre Onana stond een Portugese treffer een aantal keer goed in de weg. “We hebben de tol betaald voor onze gemiste kansen,” analyseerde Vitória dan ook. “In de Champions League gaat het om het afmaken van de kansen die je krijgt. De tegentreffer viel op een pijnlijk moment, maar dat doet niks af aan de kwaliteit van mijn ploeg.”

Vitória geeft zich dan ook nog niet gewonnen. “Ik blijf positief. We moeten door. We kunnen de volgende ronde nog halen. We spelen tweemaal thuis, dan moeten we die wedstrijden maar winnen,” herhaalde hij nog maar eens.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >