Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag trots op ploeg na vijfklapper tegen AZ

Erik ten Hag was na de veegpartij tegen buurman AZ (5-0) zichtbaar trots op zijn ploeg, die na de knappe prestatie in de Allianz Arena nu karakter toonde in de eigen Johan Cruijff Arena.

07 oktober 2018 - 19:59
hag-1200-4
Ten Hag geeft instructies tijdens het duel met AZ. © Pro Shots

Was Ajax zo goed of AZ zo slecht? Het was een vraag die regelmatig klonk na de Noord-Hollandse derby. Wij leggen het graag positief uit en zijn vooral blij met hoe gedreven Ajax voor de dag kwam. AZ-trainer John van der Brom somberde terecht dat het nooit een wedstrijd was geweest en dat er geen moment uitkwam wat hij vooraf met zijn ploeg had besproken.
 
Ten Hag had uiteraard een positiever verhaal te vertellen. “Bij AZ lukte weinig en bij ons veel,” stelde de trainer droogjes in zijn analyse. “Heel veel dingen die we vooraf hadden voorgenomen, kwamen ook uit. We wilden hoog druk zetten, want dan komen ze in de problemen. Dat bleek ook wel. Het pakte uitstekend uit, we creëerden veel diepgang en vermaakten het publiek.”

Dusan Tadic stelde zaterdag in De Telegraaf dat de ploeg karakter moet tonen juist als het de bal niet heeft, omdat Ajax aan de bal kwaliteit genoeg heeft. Al na drie minuten veroverde de felle Nico Tagliafico de bal, wat indirect leidde tot de openingstreffer. Die gedrevenheid aan het begin van het duel moet Ten Hag goed hebben gedaan.
 
“De ploeg verdient een compliment, zeker na zo’n week waarin je veel lof krijgt. Hoe we deze wedstrijd na het duel in München oppakken, is erg knap,” stelde de trainer, die hoopt dat hij Hakim Ziyech niet te lang kwijt is. De spelmaker greep een minuut voor het eindsignaal naar zijn hamstring en strompelde naar de kleedkamer.
 
Ten Hag kon de ernst van de kwetsuur nog niet duiden. “We hopen dat het meevalt. Het schoot na een schot op doel in zijn hamstring. Wat de schade is moeten we morgen afwachten. Ik trap een open deur in als ik zeg dat we hem heel hard nodig hebben na de interland break.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >