Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag stipt slechts één minpuntje aan: te weinig Ajaxgoals

Je beslist geen wedstrijd in de derde minuut, maar binnen het uur was de buit toch wel binnen voor Ajax. Erik ten Hag keek toe en zag dat het goed was, maar hij had in het resterende halfuur graag nog een extra doelpuntje begroet. Die extra treffer bleef uit. En dat steekt een beetje.

21 oktober 2018 - 15:07
heehagcar
Ten Hag had zowel voor- als achteraf reden om te lachen. © Pro Shots

“We scoren op de goede momenten,” blikte Ten Hag terug op een soepel verlopen avondje in het Abe Lenstra Stadion. Goede momenten deden zich in de laatste dertig minuten niet meer voor. We zagen althans geen netten meer trillen.

“Het doelsaldo is deze competitie ook een factor. Het was mogelijk om een nog hogere score neer te zetten, dus dan moet je kritisch blijven,” aldus de trainer. “Een paar extra doelpunten is namelijk het enige wat er ontbrak. Het tempo ging wat omlaag, het was moeilijk om concentratie en focus te behouden.”

Ten Hag heeft zeker een punt wat het doelsaldo betreft. Ajax maakte weliswaar al 25 doelpunten verspreid over negen wedstrijden, maar bij PSV staat de teller al op 36. Inclusief tegentreffers zorgt dit voor een verschil van 12. Het verschil van vijf punten loopt daardoor bruto op tot zes...

Wie weet speelde het mee dat Heerenveen-uit diende als niet meer dan een opwarmertje. Ajax treedt dinsdag in de Johan Cruijff Arena aan tegen Benfica en zondag staat, ook thuis, de klassieker op het programma. Drukke weken, mooie weken, maar ook de agenda's moeten gecheckt worden.

“Het is logisch om vooruit te denken, maar niet goed. Het zit me niet echt dwars dat het 0-4 blijft, maar je moet wel aanvoelen dat er momenten zijn waarop je een tegenstander kunt slachten. Daar was Heerenveen rijp voor. Er kwamen ruimtes, die moet je lezen en er gebruik van maken.”

“Maar een feit is ook dat 0-4 een goede uitslag is en het spelplezier er vanaf spatte,” vervolgde Ten Hag, die daarna zelf ook de blik voorwaarts richtte. “We verheugen ons absoluut op de wedstrijd tegen Benfica. Benfica is een goede tegenstander, maar wij willen onze uitgangspositie verstevigen en daarvoor moeten we een goed resultaat neerzetten.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >