Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag prijst teamdiscipline en doelman Onana

Ajax incasseert dit seizoen maar weinig treffers. Erik ten Hag prijst hiervoor de discipline in zijn ploeg, maar stak zijn bewondering voor Andre Onana ook niet onder stoelen of banken.

26 oktober 2018 - 15:02
teamgevoel-1200
Ten Hag is in zijn nopjes met de teamdiscipline. © Pro Shots

In de eredivisie hoefde Onana de bal nog maar vier maal uit zijn net te vissen. En dat in negen wedstrijden. Ook Europees houdt Ajax het doel aardig schoon. Alleen Bayern München wist een keer raak te mikken in de Allianz Arena.

Tijdens de persconferentie in aanloop naar de klassieker wordt de Ajaxtrainer gewezen op de mooie statistieken, waarna hij desgevraagd met een verklaring op de proppen komt.

“We zijn als eerste heel gedisciplineerd in het uitvoeren van onze taken. Verdedigen doe je niet met alleen de laatste linie en de keeper. Dat doe je met het volledige elftal. Mijn hele ploeg is zich daar goed van bewust,” geeft Ten Hag zijn spelers een pluim.

“Het gaat om samenspel, maar ook het herkennen van de momenten waarop je als ploeg moet pressen. Dat doen ze goed. Aan de bal wil ik veel positiewisselingen zien, waarmee we de tegenstander kunnen verwarren. Bij balverlies is het dan wel zaak om snel weer in positie te komen,” legt de trainer uit, die ziet dat zijn spelers dat steeds beter kunnen opbrengen.

Ten Hag stak de loftrompet over de teamdiscipline en had ook mooie woorden over voor Onana. “Het is zeker dat we een uitstekende sluitpost hebben die ook met de bal aan de voet goed is. Op beslissende momenten onderscheidt hij zich, waarin hij atletisch alle facetten van het keepersvak laat zien. Ook daarom hebben we veel de nul gehouden,” klonk het complimenteus.

Met zijn goede spel geeft Onana de linie voor hem ook het nodige vertrouwen, weet de trainer. “Als er onverhoopt iemand tussendoor glipt, dan hebben we nog een goede keeper staan. Dat weten de spelers ook, al kan daar ook een gevaar in schuilen.”

Dat eventuele gevaar zit hem volgens de trainer in een potentieel stukje gemakzucht, zo van ‘dat lost onze keeper wel op’, waardoor een verdediger een mannetje iets te makkelijk laat lopen. Hier lijkt bij Ajax echter weinig reden tot zorg voor te zijn.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >