Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag prijst onverstoorbaarheid van ploeg na rust

Erik ten Hag prees zijn ploeg na de moeizame 1-0-zege op Benfica voor het blijven geloven in een goed resultaat. “Het kon lange tijd beide kanten op, maar uiteindelijk hebben we het afgedwongen.”

24 oktober 2018 - 00:50

There was an error loading the image

Er viel heel wat na te praten na de derde groepswedstrijd van Ajax in groep E van de Champions League. De driepunter tegen de voornaamste concurrent voor de tweede positie zet de deur naar Europese overwintering in het miljoenenbal wagenwijd open, toch?

“We moeten van wedstrijd naar wedstrijd kijken. We zijn halverwege en staan er schitterend voor. Ik heb vertrouwen in de spelers en zie ontwikkeling. Ze leren snel. Ik ben hoopvol. Als we dit zo doorzetten, maken we kans op overwintering,” aldus Ten Hag.

In de eerste helft golfde het spel op en neer, zag ook de trainer van Ajax. Hij genoot van de entourage en zag twee elftallen die vol voor de winst gingen. “We maakten in de beginfase verkeerde keuzes in de passing en werden geslacht in de omschakeling. Dat lag deels aan ons, maar ook aan Benfica. De omschakeling is een kwaliteit van ze. Daarna kwamen we in de wedstrijd en kregen we een paar kansen”, zo zag de coach.

In de slotminuten merkte de trainer langs het veld dat het binnen de lijnen intenser werd. De spelers van Benfica lagen vaak op de grond en de Franse scheidsrechter ging daar volgens Ten Hag te vaak in mee. Hij sprak zijn elftal in de rust daarom even toe.

“Uiteindelijk hebben we ons in de tweede helft niet laten meeslepen door de irritante arbitrage. Dat dreigde voor rust wel even te gebeuren. Veel fiftyfifty-situaties gingen naar Benfica. Mijn spelers hebben dat zo ervaren. Ik kan het ook niet altijd vanaf de zijlijn beoordelen. Maar ik vertelde de jongens dat het geen zin heeft en dat ze zich op hun eigen spel moesten richten.”

Na rust speelde Ajax een beter positiespel en zag Ten Hag dat zijn elftal bezig was met het winnen van de wedstrijd. Hij wachtte weliswaar lang met wisselen, maar zag David Neres in de spaarzame minuten die hij kreeg toebedeeld wél het verschil maken.

“Donny was leeg gespeeld en met David krijg je energie in de ploeg en diepgang met zijn acties. Hij had maar weinig tijd nodig om verschil te maken. Het is een compliment als je dat kunt in zo’n korte tijd.”

“David was teleurgesteld dat hij niet begon, maar speelde onverstoorbaar in die paar minuten. Dat tekent onze kleedkamer. We willen gezamenlijk wat bereiken en hebben daar een grote kleedkamer voor nodig. Dat hebben ze vanavond laten zien.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >