Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag geeft tekst en uitleg: 'Verwacht meer rendement van Neres'

Is David Neres de eerste speler wiens naam zondag op het wedstrijdformulier wordt geschreven? Nee, zo simpel werkt het niet. Dat stelt Erik ten Hag in reactie op suggesties dat Neres in de basis moet beginnen na zijn succesvolle invalbeurt tegen Benfica (1-0).

26 oktober 2018 - 15:20
nerhagcar
Mede door deze actie van Neres komt uiteindelijk de 1-0 op het bord. © Pro Shots

Neres deed midweeks tijdens het duel in de Chmpions League slechts een paar minuten mee, maar maakte toch het verschil. De Braziliaan profiteerde van serieus mistasten van German Conti en uit zijn teruggetrokken voorzet viel uiteindelijk een doelpunt.

Dit is voor Ten Hag echter geen reden om nu al een plekje in de basiself te reserveren voor Neres. “Nee, zo werkt het niet. Je kijkt naar de tegenstander en natuurlijk ook naar je eigen ploeg, daarna kies je een elftal,” verklaart Ten Hag richting de klassieker.

Wat moet Neres doen om weer in het gevlij te komen bij zijn trainer? “Als je bijdraagt aan het rendement van het team, dan speel je uiteindelijk,” aldus Ten Hag. “Ik vind het rendement een punt wat David moet verbeteren, ook al behoorde hij op bezoek bij Bayern München tot onze beste spelers. Ik verwacht meer goals en assists.”

Ho, wacht even. Neres moet zijn rendement verbeteren? Maar was Neres niet de speler die vorig seizoen iedere negentig minuten bij een doelpunt betrokken was? Jazeker, om de negentig minuten was het raak met een assist of goal. Maar dit seizoen is alles anders.

Neres geeft weinig goede voorzetten, misschien wel omdat hij niet meer zo zoeker is van zijn plekje op de rechtervleugel en geregeld moet uitwijken naar de linkerkant of wordt opgesteld als ‘nummer tien’, achter de spits. De aanvaller is zoekende.

“Ik heb het al eerder gezegd: Neres speelt het best aan de rechterkant, maar daar staat Hakim Ziyech en die heeft voor de ploeg het meeste rendement. David kan ook op ‘tien’ spelen. Dat deed hij goed en soms ook minder goed, hij haalde daar dinsdag een hoog rendement.”

“David als nummer tien kan een wapen voor ons zijn, daarin moet hij zich nog verder ontwikkelen. En op links staat Dusan Tadic, al kan David daar ook spelen. Ik kan hem zelfs in de spits zetten. Rendement is ook belangrijk, maar het balansverhaal geeft uiteindelijk de doorslag.”

Resteert de vraag: is Neres hier zelf ook van op de hoogte? Uiteraard, stelt Ten Hag. “Ik heb dit natuurlijk uitgelegd aan Neres. Soms kies je voor een bepaalde type aanvaller, soms voor een aanvallende middenvelder. Er zitten veel goede spelers in onze kleedkamer, zoals iedereen kan zien. Het is voor David een kwestie van opschakelen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >