Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag erkent dat rendement Neres op links lager ligt

We schrokken een beetje van de meest recente statistieken van David Neres. De cijfers van dit seizoen blijven namelijk nogal ver achter. We zijn gewend dat Neres iedere wedstrijd een assist geeft of een doelpunt maakt... Erik ten Hag is op de hoogte van de mindere rapportcijfers.

02 oktober 2018 - 10:46
nerescar
Het gaat deze weken eventjes niet vanzelf bij Neres. © Pro Shots

De rol van Neres is dit seizoen nogal veranderd. Hij heeft een soort vrije rol, maar komt veelvuldig op linksvoor terecht. Of daar zijn ultieme kracht ligt, is nog maar zeer de vraag. Sinds de Braziliaan uitwijkt naar links, komt hij minder in het stuk voor en gaan zijn cijfers omlaag.

We wilden deze vraag graag zelf aan Erik ten Hag voorleggen, maar De Telegraaf was ons voor. Dit alles gebeurde tijdens het persmoment in de Allianz Arena. Dit is inderdaad het stadion waarin Neres waarschijnlijk ook weer links opduikt als Ajax het opneemt tegen Bayern München.

“David heeft een aantal keren op zijn nieuwe positie gespeeld en dat gaat een beetje wisselend. De ene keer, zoals tegen Vitesse, gaat het goed. Hij heeft echter ook mindere wedstrijden gespeeld,” erkent Ten Hag. “Tadic, Ziyech en Neres wisselen regelmatig van positie.”

“Ik weet dat Neres op rechts het meeste rendement oplevert, maar op die positie haalt Ziyech voor het team ook het meeste rendement. Ik zoek naar de juiste balans voor het elftal en Neres heeft als 'nummer tien' ook een assist gegeven. Hij heeft weliswaar één assist op zijn naam staan, maar aan de 0-4 van Huntelaar tegen Vitesse ging ook een goede bal van David vooraf.”

Ten Hag verwacht dat het met de tijd allemaal op zijn pootjes terechtkomt en Neres vanaf links of als 'nummer tien' voor Ajax net zo belangrijk kan zijn als rechtsvoor. “Het gaat soms goed, maar er zitten ook mindere wedstrijden tussen en dan wordt het nogal zoeken, maar dat heeft ook wat tijd nodig.”

“Het kan van wedstrijd verschillen waar voor Ajax het meeste rendement valt te halen. We spelen met drie totaal verschillende type voetballers voorin en wat de beste oplossing is, kan van wedstrijd tot wedstrijd verschillen. We proberen altijd een oplossing te maken waarbij we de tegenstander het meeste pijn kunnen doen. Dit argument geeft altijd de doorslag.”

https://twitter.com/Tussendelinies/status/1046349015456067584

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >