Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag en Tadic weten niets van gesprek van drie uur

Er stond dit weekeinde een opvallend bericht in de krant. Terwijl Klaas Jan Huntelaar een wodkaatje van 400 euro bestelde, voerden Erik ten Hag en Dusan Tadic een gesprek van drie uur. Enige probleem: de hoofdrolspelers zeggen zich hier niet in te herkennen.

08 oktober 2018 - 10:24
hadtadiccar
Ten Hag en Tadic herkennen zich niet in verhalen in de krant. © Pro Shots

Als we het verhaal in De Telegraaf mogen geloven, was er een uitgebreid onderhoud tussen de reserve-aanvoerder en de trainer. Er leefde wat onvrede binnen de groep, bijvoorbeeld over kleine partijtjes kort voor een wedstrijd, en dit besprak Tadic.

“Uiteindelijk beslist de trainer en in dit geval heeft hij naar ons geluisterd, ja,” aldus Tadic tegenover De Telegraaf. “We moeten zorgen dat we op dezelfde pagina zitten. Iedereen moet zich prettig voelen bij de weg die we inslaan. We hebben er niets aan achter de rug van de trainer om te klagen.”

Maar was daar echt een gesprek van drie uur voor nodig? “Nee, we hebben niet zo lang gesproken,” vertelt Tadic na Ajax - AZ (5-0) in de microfoon van Voetbal Inside. “Het is normaal om na een wedstrijd wat dingen te bespreken, dat is wat we hebben gedaan.”

“De trainer houdt ervan om gesprekken met spelers te voeren. Hij vraagt wat dingen na en geeft mee wat hij van ons verwacht. Dat lijkt me heel goed! De trainer houdt van voetbal en wil ons beter maken. Iedere wedstrijd levert dingen op om van te leren.”

Ten Hag schoot zelf een beetje uit zijn slof toen een verslaggever van de wakkere krant begon over het bewuste gesprek tussen de trainer en Tadic. “Ik heb geen drie uur met Tadic gesproken, zelfs geen uur. Ik weet niet hoe dat in de wereld komt.”

“Ik spreek vaak met mijn spelers om ze mee te nemen in mijn plannen en gedachten. Vooral met mijn aanvoerders om te checken of ik op de juiste koers zit,” stipt de trainer nog maar eens aan. “Uiteindelijk moeten de spelers zelf keuzes maken.”

Tadic is echter geen aanvoerder, wel een leider. De aanvoerder met band is Matthijs de Ligt. En inderdaad, ook hij voert gesprekken met Ten Hag. “Soms ook lange,” reageert De Ligt bij Veronica Inside. “We hebben meerdere spelers die leiders zijn en het is goed om de stand van zaken te bespreken. Maar dat doe ik niet in de media.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >