Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag draait het om: ‘Prachtig, die interesse voor Donny’

Er wordt toch wel met gefronste wenkbrauwen gereageerd op de laatste berichten over Donny van de Beek. Zijn manager claimt belangstelling van grote Engelse clubs en een mogelijk vertrek. Erik ten Hag draait de situatie om. “Prachtig, die interesse voor Donny.”

05 oktober 2018 - 15:21
hagdonnycar
Donny speelde alle duels, maar zeker niet altijd volledig. © Pro Shots

De berichten over belangstelling voor Van de Beek duiken niet zozeer op door prestaties op het veld, maar ‘wegens een gebrek aan perspectief’. Donny’s zaakwaarnemer, Guido Albers, is van mening dat de sportieve toekomst van zijn speler op het spel staat.

Van de Beek speelt inderdaad lang niet alles onder Ten Hag, maar op bezoek bij Bayern München (1-1) stond hij wel degelijk in de basis. De woorden van de manager waren wellicht harder aangekomen als Donny in München wel die ene grote kans had benut.

“De uitspraken over Donny zijn voor rekening van de zaakwaarnemer. Er is de laatste maanden al ik weet niet hoeveel belangstelling geweest voor onze spelers, nu blijkbaar voor Donny,” aldus Ten Hag tegenover Ajax Life. “Dat is een compliment voor Ajax. Het is alleen maar goed dat we in onze kleedkamer spelers hebben die blijkbaar zo goed zijn.”

Hoe kun je spreken over een gebrek aan perspectief wanneer Van de Beek de enige speler is die speeltijd kreeg in alle zestien wedstrijden? “Het antwoord zit al in jouw vraag opgesloten,” reageert Ten Hag. “Feit is dat Donny alle wedstrijden speelt. Dat vertelt hoe belangrijk hij voor ons is.”

Ten Hag wijst er ook op dat Ajax zondag alweer zijn zeventiende wedstrijd van het seizoen speelt. Voor sommige clubs betekent dat dit het seizoen halverwege is, maar voor Ajax werkt dit gezien het volle speelschema net even iets anders.

“Ik heb daardoor simpelweg meer spelers nodig,” vervolgt de trainer. “We spelen veel zware wedstrijden, waardoor je ook nog eens tactisch variabel moet zijn. Daardoor heb je meer spelers nodig, spelers die op verschillende posities kunnen spelen.”

Even verderop verscheen Donny voor de camera en uiteraard werden de teksten van zijn zaakwaarnemer aangestipt, maar heel spannend werd het niet. “Het enige wat ik kan doen, is mijn voeten laten spreken. Het is lastig te zeggen of dat nu genoeg is. Ik moet me focussen op Ajax en wil het niet te veel over andere dingen hebben.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >