Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag deelt subtiel tikje uit aan zaakwaarnemer Donny

Erik ten Hag kan niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat hij meer dan elf basisspelers heeft en dat iedereen vanwege het enorm drukke programma keihard nodig is.

10 oktober 2018 - 09:02
hag-1200-5
Uit bij FC Bayern stond Donny gewoon in de basis. © Ajax Images

“Rolacceptatie,” noemt de trainer het in de nieuwe Voetbal International. “De ketting is zo sterk als de zwakste schakel,” stelt Ten Hag veelzeggend.

Ajax heeft een ramvol programma en krijgt volgens de trainer vanzelf te maken met blessures, schorsingen of spelers die er om een andere reden even naast komen te staan.

“Een wisselspeler moet dan helemaal klaar zijn om er te staan,” vindt Ten Hag die erop wijst dat Ajax de laatste maanden al met de nodige blessures te maken kreeg, waardoor bankzitters plots een belangrijke rol moesten spelen.

Een van de spelers die dit seizoen vaker dan hem lief is op de bank begint, is Donny van de Beek. Diens zaakwaarnemer Guido Albers uitte eerder al zijn zorgen over het gebrek aan speeltijd voor de speler uit zijn stal. Sterker nog: Albers stelde zelfs een afspraak te hebben met Marc Overmars dat als de situatie zo blijft, een vertrek bespreekbaar is.

In de nieuwe VI gaat Ten Hag nog eens in op de woorden van Albers. De trainer gaf tijdens een eerdere persconferentie al aan het mooi te vinden dat grote buitenlandse clubs de middenvelder volgen, maar plaatst nu toch ook een kanttekening.

“Individuele belangen spelen altijd een rol in het groepsproces. Alleen een speler moet wel inzien dat alles afhankelijk is van de teamprestatie. Alleen als het team draait en presteert, kan een speler zich individueel ontwikkelen.”

“Een speler die bijvoorbeeld inzet op een transfer, krijgt dat sneller voor elkaar als hij in een goed draaiende ploeg speelt. Het team staat dus altijd bovenaan, dat besef moet bij een speler leven,” vervolgt de coach, die aangeeft een speler nog wel in die visie mee te krijgen, maar vooral te dealen heeft met diens omgeving.

“Maar de omgeving snapt dat niet. En dan vooral de agenten, die spelen daar niet altijd een goede rol in,” deelt Ten Hag een tikje uit.

“Agenten hebben een ander belang. De speler is hun melkkoe, dus die moet spelen. Dat botst nog wel eens met het teamproces, maar dat is niet nieuw. Daar moeten we mee om kunnen gaan.”

Ten Hag stelt dat hij daar binnen zijn staf veel over spreekt. “Met zijn allen hebben we een heel belangrijke rol in het bij elkaar houden van de kleedkamer en om alle spelers continu op de juiste manier te motiveren.”

Blendle: Lees hier het volledige verhaal van VI over Ajax.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >