Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag blij met Feyenoord als ideale tegenstander

De topwedstrijden volgen elkaar in rap tempo op. Na Benfica (1-0) komt Feyenoord zondag naar de Johan Cruijff Arena. Erik ten Hag vindt dat ideaal.

26 oktober 2018 - 14:13
hag-klassieker-1200
Ten Hag: 'Feyenoord prikkelt' © Ajax Images

“Ik ben blij met dat we Feyenoord zondag treffen,” stelt Ten Hag tijdens de persconferentie in aanloop naar de klassieker. “Deze tegenstander roept vanzelf energie op bij mijn spelers. Feyenoord prikkelt. Dit is ook een soort Champions League wedstrijd.”

Vrijdagmorgen werd duidelijk dat Carel Eiting de klassieker niet gaat halen, maar verder is de keuze reuze voor Ten Hag. “Iedereen is verder fit. We zijn goed uit de wedstrijd tegen Benfica gekomen.” Ten Hag verwacht tegen Feyenoord een bijzonder lastig potje voetbal.

“Ze staan maar twee punten achter ons. Deze rivalenstrijd wordt zeker niet makkelijk. Er wordt ontzettend veel passie en strijd geleverd en dat zijn vaak moeilijke wedstrijden,” waarschuwt de oefenmeester voor de gedachte dat Ajax wel even af zou rekenen met de Rotterdammers.

Het betekent overigens niet dat de trainer een gebrek aan vertrouwen heeft in een goed afloop. Integendeel. Het vertrouwen is groot. “Je moet alleen wel oppassen dat je niet te veel vertrouwen krijgt,” stelt Ten Hag die weet dat scherpte en concentratie zondag hard nodig zijn.

“We gaan sowieso uit van eigen kracht. We spelen het eigen spel en willen Feyenoord dwingen om zich daaraan aan te passen.”

Ten Hag wilde logischerwijs niet vooruit lopen op spelers die een startbewijs krijgen voor de klassieker. “We hebben een kern van vijftien spelers en daarbinnen is niemand onomstreden. Ik kijk waar we de tegenstander pijn kunnen doen en daar pas ik mijn opstelling op aan,” aldus de coach, die grif toegeeft dat hij daarin soms te maken heeft met luxeproblemen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >