Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico verwonderde zich over warming-up bij eerste klassieker

We tellen de dagen af richting zondag. Dan staat de enige echte klassieker in het draaiboek. Het zijn enerverende krachtmetingen die Nico Tagliafico op het lijf zijn geschreven.

25 oktober 2018 - 14:04
tagliafico-1200-klassieker
Vorig seizoen debuteerde Tagliafico nog in de klassieker (2-0). © Pro Shots

De Argentijn is vanuit zijn thuisland immers wel wat gewend, zo legt hij uit in gesprek met Voetbal International. “Ajax - Feyenoord is toch de Boca Juniors - River Plate van Nederland. De rivaliteit is enorm en als speler ook voelbaar,” stelt de linksback die vorig seizoen als Ajacied debuteerde in de klassieker (2-0).

De verdediger blijkt week in, week uit een absolute voltreffer te zijn geweest. De linksbackpositie waar Tagliafico zich vol strijd, inzet en passie manifesteert was nog niet zo lang geleden een heus hoofdpijndossier, maar deze is inmiddels met een forse klap dichtgeslagen.

Tagliafico kijkt uit naar zondagmiddag 14.30 uur. “Mijn eerste wedstrijd in Nederland was de klassieker, zondag wordt mijn tweede. De wedstrijden tussen beide clubs hebben veel historie en zijn internationaal bekend,” stelt de Ajacied om eraan toe te voegen dat hij al in Argentinië keek naar tweegevechten tussen Ajax en Feyenoord.

De vergelijking met een grote wedstrijd als Boca Juniors - River Plate is gemaakt, maar Tagliafico merkte in Nederland al snel dat er ook verschillen zijn in hoe voetbal beleefd wordt op de tribunes. De Johan Cruijff Arena stroomt vaak pas laat vol, waardoor de Ajacieden de warming-up regelmatig afwerken in een halfleeg stadion.

“In het begin dacht ik echt: komt hier niemand kijken,” vertelt Tagliafico, die zich daar behoorlijk over verwonderde. “In Argentinië is het normaal dat een paar uur voor de wedstrijd de stadions al vol zitten en dat de fans tekeer gaan.”

Het zal de kleine kopsterke Zuid-Amerikaan dan ook goed doen dat de laatste training voor de klassieker deels openbaar is. Veel Ajaxsupporters zullen zaterdag om 10.30 uur op sportpark De Toekomst aanwezig zijn om de ploeg een laatste hart onder de riem te steken richting Feyenoord-thuis.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >