Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico mist Heerenveen-uit, goede hoop op Ziyech

Nico Tagliafico mist zaterdag het uitduel met sc Heerenveen. De Argentijn kampt met heupklachten, opgelopen in het vriendschappelijke duel met Brazilië.

19 oktober 2018 - 13:49

There was an error loading the image

De linksback van Ajax werd tien minuten voor tijd gewisseld in de ‘Superclasico de Las Americas’. Vanaf de kant zag Tagliafico hoe zijn ploeg in extremis met 1-0 verloor, door een treffer van Miranda.

Een groter verlies is echter het feit dat Tagliafico heupongemakken heeft overgehouden aan de interland en zodoende niet beschikbaar is voor het belangrijke duel in het Abe Lenstra Stadion.

Dat maakte Erik ten Hag vrijdag bekend tijdens de persconferentie in aanloop naar het treffen. Al met al een flinke streep door de rekening en het is te hopen dat de verdediger de wedstrijden tegen Benfica en Feyenoord wel haalt.

De kans is groot dat Daley Blind of Max Wöber de plek van Tagliafico overneemt in het Friese land. Ten Hag wilde nog niet verklappen welke keus hij maakt, maar stelde wel klip en klaar dat hij beide spelers als goede optie ziet om de plek links achterin te bemannen. Wöber liet in Kiev nog zien dat hij daar goed uit de voeten kan, als de situatie erom vraagt.

Over de inzetbaarheid van Hakim Ziyech was Ten Hag iets positiever. De trainer heeft goede hoop dat de spelmaker opgenomen kan worden in de wedstrijdselectie voor zaterdag. Of dat ook betekent dat Ziyech speelt is weer een ander verhaal en wil Ten Hag nog even afwachten. De trainer wil geen onverantwoorde risico’s nemen met de middenvelder.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >